Colorarea si amprentarea betonului

Colorarea betonului amprentat
Exista doua optiuni populare pentru colorarea betonului. Colorarea integrala nu necesita eforturi suplimentare in momentul turnarii. Metoda despre care vom discuta pe larf este colorarea prin intariturile de agitare uscata. Intaritorii de culoare ofera o forma de colorare mai precisa, oferind in acelasi timp o suprafata de beton mai dura in comparatie cu betonul colorat integral. Sfatul specialistilor este de a va ocupa imediat de itnariturile de culoare.

Colorarea suprafetei betonului este o arta proprie, pentru ca incadrarea in timp este esentiala. Majoritatea celor care sunt novice in aceste lucrari incearca sa supracoloreze suprafata, nerealizand acest efort suplimentar. Timpul ii poate costa mult in momentul amprentarii.

Culorile mai inchise acopera suprafata de beton umed mai usor decat cele mai deschise. Cu toate acestea, optiunile de intarire a culorilor in tonuri pamantii aproximeaza culoarea naturala a betonului, astfel ca nu este necesara acoperirea cu 100% culoare. Acest lucru simplifica procesul de colorare si permite finisajelor sa se concentreze pe urmatorul pas.

Indiferent de alegerea culorii, este important sa intelegeti beneficiile unui retardant de suprafata aplicat prin pulverizare, incetinand timpul stabilit de suprafata. Acesta este motivul pentru care echipa de lucru aplica un strat de retardant de suprafata dupa fiecare difuzare a intaritorului de culoare. Culoarea usuca suprafata (de fiecare data cand este aplicata), iar pulverizarea de retardant lichid reduce umiditatea. Vedeti cum proiectele de succes se leaga de umiditatea si plasticitatea suprafetei lucrate? Obiectivul este de a crea un proces cat mai confortabil de amprentare.

Amprentarea betonului

Din nou, obiectivul este consecventa, iar incadrarea in timp este cheia. Modelele de interblocare necesita mai multe maini de lucru si mai putin noroi pe sol. Modelele in stil textural  sunt mai permisive. Ele permit amprentarea mai multor suprafete patrate cu mai putina forta de munca.

Indiferent de model, cheia impresiei de succes este impartirea echipei de lucru – pentru amprentare, respectiv pentru lucrarea suprafetei de abia amprentata. Aici esueaza multe proiecte. Majoritatea eforturilor se concentreaza cu atentie pe o amprentare cat mai rapida, ignorand practic portiunea ramasa. Poate sa apara usor panica in timpul amprentarii. Continuati sa aplicati retardant de suprafata inainte de procesul de amprentare pentru a avea o suprafata umezita, pregatita pentru lucratorii ce vor face amprentarea.

Sigilarea sau etansarea

Majoritatea problemelor de etansare deriva din probleme de umiditate. Aceste probleme pot rezulta din irigarea suprafetei, drenuri de acoperis, de condens etc. Unele probleme provin si de sub suprafata betonului. Durata de viata a sigiliului va fi determinata de modul in care se va gestiona apa pe sufrata amprentata. Este recomandat sa lasati o perioada de 30 de zile pentru ca betonul sa se usuce bine, inainte de a opera sigilarea.

Ghid de aplicare a betonului amprentat

Cum se aplica betonul amprentat

Betonul amprentat este una dintre cele mai accesibile alegeri in materie de materiale de constructie pentru proiecte de amenajari interioare si exterioare. Astfel, in ultimii ani, acest material de constructie a inceput sa se bucure de o popularitate din ce in ce mai ridicata, fiind unul dintre materialele cele mai cautate. Betonul amprentat vine cu o serie multipla de avantaje, printre care fiabilitatea, usurinta in manevrare, multitudinea de finisaje si culori disponibile ce il fac usor de asortat cu stilul amplasamentului, durabilitatea etc.

Bineinteles, ca sa puteti beneficia pe deplin de toate avantajele pe care vi le poate oferi acest material de constructie este necesar sa respectati intru tocmai planul de amenajare. In caz contrar se poate dovedi a fi o investitie ce va va oferi multe batai de cap.

Desi este un material de constructie extrem de versatil, se recomanda cca aplicarea acestuia sa nu fie realizata efectiv in orice tip de incapere. Vorbim de un material cu o porozitate ridicata, ceea ce inseamna ca nu favorizeaza distributia temperaturilor sau a umiditatii. Din acest fapt, betonul amprentat e recomandat pentru incaperile de lucru sau pentru lucrarile de exterior, nicicum pentru incaperile obisnuite precum camera de zi sau dormitorul, fie bucataria sau baia, locuri in care acesta poate influenta negativ confortul.

Aplicarea betonului amprentat nu se face oricand si oricum. Este recomandat sa amplasati betonul amprentat in conditii termice optime, adica nici la temperaturi foarte ridicate, insa nici la temperaturi joase. Dupa cum bine stim, procesul de aplicare cat si caracteristicile materialelor din care se creeaza betonul amprentat pot fi influentate de conditiile climatice. Cel mai bine e sa optati pentru un sezon si o perioada in care nu sunt fluctuatii mari de temperatura sau intemperii.

De asemenea, inainte de a aplica betonul amprentat, nu omiteti intretinerea zonei sau a suprafetei unde acesta va fi aplicat. Eliminati buruienile si impuritatile, curatati si igienizati zona. In cazul spalarii, arealul trebuie sa fie uscat perfect inainte de aplicarea betonului amprentat astfel incat sa asigure o pozitionare perfecta.

Totodata este bine ca suprafata in care acesta urmeaza sau este aplicat sa fie ferita de orice activitate sau expunere la factorii de mediu in primele 24-48 ore si fara finisare in prealabil. Acest lucru ii permite betonului amprentat sa sagneze in forma dorita si sa capete aderenta necesara astfel incat sa ofere o rezistenta si o durabilitate indelungata.

Cum afecteaza textura culoarea betonului?

Multi din cei novice in betonul amprentat abordeaza culoare dintr-un punct de vedere simplist: aleg o nuanta dintr-o paleta si presupun ca rezultatul final va arata exact asa. Acestia nu inteleg cum betonul se poate modifica in functie de cum este manipulat.

Textura – modul de finisare a betonului – este unul din numeroasele elemente care afecteaza modul in care percepem culoarea pe suprafetele decorative din beton.

De exemplu, reflectivitatea unei suprafete ajuta la determinarea culorii finale a betonului colorat integrat. In cea mai mare parte, cu cat suprafata este mai neteda, cu atat este mai reflectanta. Cu cat este mai reflectiva, cu atat nuanta va parea mai deschisa. Betonul neted ofera cea mai reflectanta suprafata, urmata apoi de finisajul plutitor. Betonul foarte texturat este cel mai putin reflectant.

Daca il intrebam pe Todd Rose, proprietarul unei firme de turnare beton amprentat, din Charleston, ne va spune ca totul incepe cu porozitatea. Cu cat betonul este mai poros, cu atat culoarea va mfi mai putin vibranta.

In general, cu cat suprafata este mai texturata, cu atat culoarea se va schimba in functie de unghiul de vizualizare. Nu veti vedea o culoare consecventa pe o suprafata mai dura.

Tot ceea ce faceti cu betonul afecteaza modul in care veti percepe culoarea la final. Modul in care este turnat si amprentat, ii influenteaza nuanta.

Cu putina imaginatie poti folosi aceste lucruri in favoarea ta. Nivelul de saturatie a culorii, intensitatea, umbrirea, stralucirea si textura contribuie la rezultatul final. Betonul colorat integratl poate adauga mai mult de cat structura. Poate crea iluzia de culori diferite.

Fii creativ cu finisaje maturate

Betonul colorat integral poate adauga mai mult decat textura. Poate crea iluzia mai multor culori. Acest lucru atrage atentia si este frumos.

Totusi, atunci cand amprentati in stil “maturat” betonul colorat integral, ar trebui sa aveti experienta. O greseala frecveta este aceea de a proceda ca in cazului betonului gri. Acest lucru spalaceste  si afecteaza negativ culoarea, astfel ca la final proprietarul se poate declara nemultumit de rezultat.

Pe de alta parte, amprentarea cu stil “maturat” excesiv (foarte texturat/ aspru) poate crea imaginea unor culori neplacute.

Daca credeti ca amprentarea betonului nu afecteaza culoarea, mai reflectati la acest lucru. Veti obtine o culoare mai putin evidentiata pe suprafetele usor texturate si o culoare mai accentuata cu finisaje agresive.

Tineti cont de acest lucruri inainte de a demara lucrarile pentru amprentarea betonului pe o anumita suprafata.

Evitati aceste greseli in turnarea betonului amprentat

Nu turnati prea mult

Sa incerci sa torni o placa prea mare la un moment dat este o eroare comuna incepatorilor. Din experienta profesionistilor, cand o echipa de lucratori amprenteaza o placa foarte mare, este posibil ca amprentarea sa arate bine la inceput, dar pana la final sa-si piarda din aspect.

Pentru asta, nu turnati mai mult decat puteti lucra si peste posibilitatile echipei de lucru. Conditiile meteo joaca un rol imens in executare. Intr-o zi normala, cu 24 grade Celsius, daca turnati beton amprentat dimineata si daca aveti un model complicat de realizat, s-aar putea sa nu puteti face mai mult de 120 – 150 m2. Daca este mai cald, va trebui sa reduceti la 91 – 120 m2. Pe masura ce realizati mai multe proiecte, va fi mai usor sa intelegeti acest lucru.

Nu adaugati apa in beton

O alta eroare pe care o fac executantii de beton amprentat la inceput este sa adauge apa in betonul colorat, pentru a incerca sa prelungeasca timpul de lucru. Nu-i spuneti soferului sa mai adauge 7 – 10 litri de apa pentru a face materialul mai umed, pentru ca va exista o diferenta de culoare. Dupa ce incepeti sa turnati betonul, nu mai adaugati apa in beton.

In schimb, folositi amestecuri, care nu modifica nuanta betonului. O astfel de substanta poate prelungi turnarea cu 30 de minute.

In zilele uscate si cu mult vant, profesionistii recomanda sa folositi un retarder de suprafata cu pulverizare pentru a evita fisurile de contractie care pot aparea dupa fixarea unei matrite. Daca apar fisuri de contractie, puteti folosi un roler inmuiat in vopsea pentru a corecta problema. Atentie la aceste fisuri, pentru ca apa poate intra in ele, ingheata si afecteaza lucrarea.

Timpul si pozitionarea sunt importante

Faceti o recapitulare preliminara si asigurati-va ca toti membrii echipei de lucru inteleg modul in care trebuie aplicate matritele. Cand este momentul potrivit pentru amprentare? Daca exista soare sau vreme cu vant, acest lucru va poate duce usor in eroare, pentru ca suprafata se usuca mai repede. Dar, in general, cand puteti atinge betonul fara a ramane cu nisip pe maini sau cand simtiti ca s-a creat o crusta exterioara, inseamna ca puteti adauga solutia agent de release. Asta inseamna de obicei, intr-o ora sau doua.

Daca amprentarea are loc prea devreme, suprafata nu va fi perfecta.

Evitati greselile de mai sus si veti fi mai aproape de suprafata de beton perfect amprentata.

Greseli in amprentarea betonului

Cei care sunt la inceput in amprentarea betonului sunt predispusi la cateva greseli comune. Unele greseli tin de planificarea lucrarilor. Altele au legatura cu intelegerea gresita a materialelor. In fine, unele apar din lipsa de familiaritate cu manipularea stantelor.

Incepeti cu elemente de baza

Tim Frazier, antreprenor in beton amprentat in Oklahoma, spune ca executantii trebuie sa stapaneasca elementele fundamentale ce tin de designul placilor, inainte de a incepe procesul propriu-zis de amprentare.

“Va fi pentru uz interior sau exterior?” Se va  merge cu masina pe acea suprafata de beton amprentat sau nu? Acestea sunt intrebari importante cu care puteti incepe.

Cu cat exista mai putine variabile ce influenteaza procesul de amprentare, cu atat mai bine.

O buna comunicare intre client si executor

Trebuie acordata o atentie sporita supra-sigilarii. Nicio lucrare de amprentare nu este perfecta, fara aplicarea unui strat exterior protector, de etansare. Dar, ar trebui sa exista o buna comunicare intre client si executor, pentru ca beneficiarul sa poate lua decizii in cunostinta de cauza.

Trebuie sa aveti o discutie sincera despre asteptarile sale. Clientul trebuie sa cunoasca in avans lucrurile esentiale, ca sa nu fie surprins la final, atunci cand lucrurile nu vor fi asa cum s-ar fi asteptat el.

Dupa ce clientul a ales culorile si tiparul, este bine ca executorul sa aduca mostre de circa 61 x61 cm: o proba pe care clientul doreste sa o vada, una pe care executorul o recomanda si mici variatii a ceea ce se doreste (nuante mai intunecat  si/ sau mai deschise).

Daca un client opteaza pentru o varianta care nu este o idee buna in zona respectiva (din cauza climei), executorul ar trebui sa fie sincer si sa comunice acest lucru.

Nu realizati suprafete alunecoase

Cand proiectati lucrarea, asigurati-va ca nu creati pante alunecoase, pentru ca acestea pot duce la caderi accidentale. Pentru a evita pericolele de alunecare, se poate opta pentru trepte sau un contur nou. Dar suprafata are nevoie de o panta suficienta pentru o buna drenare, pentru evitara accidentelor nedorite.

Si modelul influenteaza tractiunea. In faza de etansare a betonului amprentat, un dispozitiv de etansare pe baza de apa creeaza o suprafata mai alunecoasa, comparativ cu un strat exterior acrilic. Dar la umbra, acea suprafata poroasa poate duce la dezvoltarea de muschi si alge, astfel ca se ajunge din nou la suprafete alunecoase. Se poate opta pentru un aditiv cu rezistenta la alunecare.

Pavaje si beton amprentat

Daca vrei sa-ti pavezi curtea, trebuie sa ai in vedere doua lucruri esentiale:

– calitate

– modele

Din fericire, solutii de turnare beton amprentat bifeaza cu succes aceste cerinte. Betonul amprentat sau decorativ este unul din cele mai noio tipuri de sisteme de amenajare pentru curti, garduri si pereti verticali. De cativa ani, betonul amprentat a luat amploare si la noi in tara, tot mai multi proprietari de case optand pentru decorarea aleilor, curtilor, teraselor etc. Adevarul este ca betonul decorativ ofera o estetica deosebita locuinte inca de la intrare. Si nu este vorba doar despre design, ci si despre o rezistenta extrem de buna in timp.

Despre personalizarea betonului amprentat trebuie sa stii ca se realizeaza prin numerase modele de amprentare. In plus, poti alege culoarea preferata, care se potriveste cu stilul casei.

Unele din cele mai uzuale tipuri de beton amprentat sunt:

– piatra iregulata

– piatra cubica

– piatra veche

– piatra stil lemn

– piatra decorativa continua.

Interesant este ca la inceput betonul amprentat era aplicat in doua culori, dar azi optiunile sunt extrem de mari si ofera o flexibilitatea incredibila. Iti permit sa fii creativ si sa obtii cu adevarat casa visurilor tale. In practic, nu exista limita cand vorbim despre aplicarea betonului amprentat.

Ce este betonul amprentat?

Este un tip de beton decorativ, extrem de frumos. Mai tehnic spus, betonul amprentat este un tip de pavaj pentru curti si interioare, realizat dintr-un bloc monolitic de beton. Are caracteristici estetice deosebita si functii mecanice exceptionale. Poate ca te-ai asteptat ca si pretul sa fie pe masura acestor specificatii de top, dar adevarul este ca betonul amprentat are pret accesibil.

Acesta este motivul pentru care multi proprietari au optat deja pentru pavarea curtilor cu beton amprentat si au ales diferite modele care sa le reflecte cat mai bine stilul.

Ce beneficii aduc pavajele din beton amprentat?

– betonul amprentat permite proprietatilor sa-si personalizeze spatiul. Firma ce aplica betonul poate tine cont cu usurinta de cerintele clientilor ce aleg initial din mai multe modele de matrite si nuante.

– rezistenta foarte buna in timp. Secretul durabilitatii betonului amprentat este in folosirea fibrelor de polipropilena, care nu permit aparitia fisurilor inestetice si compromitatoarea pentru intreaga lucrare

– fara vegetatie. Nu veti vedea palcuri de vegetatie aparuta in interiorul lucrarii cu beton amprentat.

– nu se deformeaza in timp, ci isi pastreaza aspectul

Prin urmare, exista un model si nuanta potrivita pentru orice locuinta moderna ce doreste sa iasa in relief.

Beneficii ale betonului amprentat

Atunci cand este instalat in mod corespunzator, betonul amprentat, poate oferi o suprafata pavata atractiva si durabila pentru o terasa interioara sau pentru o zona de trecere.

Veti obtine aspectul de produs natural, cum ar fi piatra, pietris, caramida, ardezie, tigla sau chiar chereastea, intr-o gama foarte mare de modele si finisaje de culoare, la un pret accesibil si un timp de instalare destul de rapid.

Betonul amprentat este un produs solic care nu ar trebui sa permita nici macar cresterea buruienilor, daca este corect montat. Acest lucru se datoreaza modului in care se aplica – avand o baza foarte solida.

In afara de faptul ca ar trebui sa-l acoperiti cu un agent de etansare o data la 3 – 5 ani, practic betonul amprentat nu necesita intretinere deosebire.

Ar trebui sa gasiti o firma care va poate oferi consultanta in ceea ce priveste proiectarea modelului de beton amprentat si procesele necesare pentru realizarea lucrarii.

Aceste companii au de obicei un portofoliu cu exemple de lucrari cu beton amprentat, iar acest lucru va poate ajuta sa decideti mai usor ce varianta si culoare preferati pentru zona pe care aveti de gand sa o reamenajati.

Atunci cand nu este montat in mod corespunzator, betonul amprentat este aproape imposibil de reconditionat fara ca acest lucru sa nu fie vizibil. Indiferent daca vorbim despre o portiune care nu a fost corect amprentata, colorata sau decupata, va exista o diferenta evidenta intre doua zone diferite.

Manopera de calitate ieftina in aplicarea incorecta a intaritorului de suprafata de culoare, a agentului de etansare si a altor produce necesare pentru finisarea lucrarii, pot duce la o uzura prematura a suprafetei. Acest lucru face ca suprafata acoperita cu beton amprentat sa se degradeze mai repede si sa nu fie atat de atractiva din punct de vedere estetic. In plus, betonul gri poate iesi la suprafata.

Repararea fisurilor

Anumite erori de montare pot duce la aparitia fisurilor, iar aceasta este o problema destul de serioasa in aplicarea betonului amprentat. Intreg aspectul zonei pavate va fi practic distrus pentru totdeauna, pentru ca fisurile nu se pot repara atat de eficent incat sa nu fie deloc vizibie.

Pentru ca betonul este in sine o placa solida, separat de articulatii de contractii inguste, exista riscul ca atunci cand apar probleme de drenare sa fie nevoie de escavare. Inlocuirea unei zone acoperite cu beton amprentat va duce la aparitia unor diferente intre zonele orginale si zonele noi realizate.   

Cum sa ai grija de suprafetele acoperite cu beton amprentat?

Unul din motivele pentru care betonul decorativ este atat de popular tine de faptul ca necesita putina intretinere. In plus, este foarte rezistent in timp. Acestea fiind spuse, orice material de pavaj necesita o oarecare intretinere.

Curatarea si mentinerea corecta a suprafetelor din beton amprentat nu doar ca va oferi un aspect cu totul stralucitor aleilor si zonelor date, dar pe termen lung puteti economis bani. In plus, veti impiedica dezvoltarea muschiului si algelor care fac ca suprafetele cu beton amprentat sa devina alunecoase.

Iata cum puteti avea grija de aleile si zonele pavate cu beton amprentat

Tratati betonul cu grija

Nu este nicio indoiala: betonul este unul din cele mai durabile si rezistente optiuni din domeniul constructiilor. Niciun material nu este perfect insa, asa ca trebuie sa va luati niste masuri de precautie pentru ca betonul sa nu se deterioreze si sa va asigurati ca nu este supus unor presiuni inutile.

Incercati sa evitati supunerea betonului amprentat unei greutati prea mari: masini si vehicule foarte grele. Astfel, veti preveni fisurile. De asemenea, luati-va masuri de precautie si fiti cat se poate de atent atunci cand indepartati zapada de pe surpafata su beton amprentat. Uneltele metalice pot provoca pagube, in special daca sunt utilizate in mod repetat.

Curatati suprafetele din beton amprentat in mod regulat

Curatarea regulata a betonului amprentat il poate ajuta sa arate ca nou, chiar si dupa mai mult timp. In plus, veti impiedica depunerea murdariei, algerlor si altor resturi. Din fericire, curatarea betonului amprentat nu necesita multa munca, mai ales daca sunteti consecvent.

Pentru o curatare normala, folositi o matura de gradina sau un furtun. Retineti insa ca resturile si murdaria se pot depune mai ales in anumite perioade ale anului. Atunci cand frunzele cad toamna, de exemplu, suprafetele din beton amprentat sunt susceptibile de a aduna multe resturi. Pot fi mai dificil de curatat daca asteptati ca frunzele sa formeze un strat gros.

Re-etansati suprafetele din beton amprentat in mod periodic

Pentru resturile mai dificile care s-au acumulat de-a lungul tiompului, spalarea si resigilarea profesionala a betonului este, cu certitudine, cea mai buna modalitate de a lasa suprafata  curata, sigura si aspectuoasa. Spalarea sub presiune este un proces relativ rapid, iar un profesionist va poate ajuta sa eliminati toate resturile si muschii care s-au acumulat de-a lungul timpului pe suprafata.

Iata cat de usor este de intretinut betonul amprentat.  

Scari acoperite cu beton amprentat

Vreti sa adaugati o nota de eleganta scarilor de la casa? Atunci puteti opta pentru pavarea cu beton amprentat.


Acest tip de placare este utilizat pentru a crea un aspect elegant si cu totul unic. In plus, ofera cateva alte beneficii de siguranta si rezistenta la uzura si trafic intens. Scarile acoperite cu beton amprentat sun deseori realizate astfel incat sa semene cu piatra sau caramida, dar, in realitate, puteti opta pentru ce stil va place si se potriveste cel mai bine genului locuintei dumneavaostra. Practic optiunile de forma si model sunt nelimitate. Iata cateva idei.

Beton amprentat care arata ca piatra

Piata este clasica, cu mult bun gust si reprezinta o alegere fireasca. Puteti alege dintr-o varietate incredibila de optiuni de imprimare pentru ca scarile dumneavoastra sa fie similare cu textura pietrei. De exemplu, multi proprietari de case aleg modele din piatra pentru a pava intrarea si scarile in locuinta.

De fapt, scarile care seamana cu o bucata mare din piatra sunt extrem de populare. O firma care se ocupa de montarea betonului amprentat poate crea un stil folosind un model neregulat, texturat, ondulat.

Indiferent daca decideti sa imitati unele din cele mai populare modele existente in portofoliul unei firme de aplicare beton amprentat sau vreti sa va folositi propria creativitate, alegerile sunt practic interminabile. Nu exista niciun motiv pentru care sa nu puteti alege din multe modele si tehnici de amprentare petnru a crea un aspect complet personalizat.

Adaugarea nuantelor

Betonul nu trebuie sa fie simplu si netel. Unul din cele mai bune aspecte legate de betonul amprentat este cel care tine de culoare. Puteti opta pentru o multitudine de nuante, coloranti, vopsele si alti agenti folositi special in tehnica de montare a betonului amprentat. Griurile, nuantele brune sunt de exemplu optiuni grozave daca optati pentru un model din piatra. Puteti chiar sa alegeti un mode tip scandura de lemn, caz in care o nuanta maro pamanteiu va fi o alegere excelenta.

Desigur, nu trebuie sa ramaneti la imitarea materialelor naturale. Aveti si alte optiuni la dispozitie atunci cand optati pentru pavare cu beton amprentat. Puetti alege culori mai stralucitoare si atragatoare pentru ca scarile dumneavoastra sa constituie un punct focal indraznet, care sa iasa in evidenta.

Iata ca exista o multime de motive pentru care merita sa optati pentru betonul amprentat. In aceste conditii nu este de mirare de ce betonul amprentat a devenit un subiect extrem de popular in industria constructiilor si pavajelor.  

Motive sa alegeti podea din beton amprentat pentru casa

Betonul a fost mult timp preferat pentru pavarea drumurilor si aleilor, dar multe persoane ii subestimeaza in continuare potentialul pentru interiorul casei. Pardoselile din beton amprentat din casa ofera rezistenta sporita si durabilitate inegalabila. Avand o gama extinsa de optiuni de finisare, betonul cu amprenta poate fi extrem de atractiv pentru o locuinta moderna. Iata cateva motive principale pentru care se merita sa aveti podele din beton amprentat in casa.

– Forta si durabilitate

Acest material de constructie rezista impotriva deteriorarilor provocate de masini grele din depozite. Poate aduce un plus de protectie pentru locuinta dumneavoastra.

De asemenea, betonul cu amprenta este suficient de solid pentru a rezista daunelor provocate de incendiu si umiditate, pete si mirosuri. Pardoselile din beton pot tine o viata intreaga de om, necesitand doar curatare periodica si revigorare ocazionala si/ sau aplicare luciu.

– O alegere cu stil

Pardoselile din beton ofera o oportunitate nesfarsita de stil si frumusete pentru interiorul gospodariei. Tehnologia avansata de azi permite betonului sa imite aspectul caramizii, ardeziei, pietrei de pavilioane, tiglei si chiar unor modele din lemn.

Exista multe optiuni de finisare pentru proprietarii de casa care imbratiseaza aceasta solutie de pavare – inclusiv vopsire si gravura. Cu siguranta, musafirii va vor complimentat in mod constant pentru gustul fin.

– Versatilitate

Stiti ce este interesant la betonul amprentat? Ca puteti schimba modelul daca va saturati de el. Daca peste 5 sau 10 ani decideti ca nu va mai place aspectul podelei sau nu mai sunteti multumiti de eficienta sa, puteti sa o refinizati si puteti obtine un aspect cu totul diferit.

– Costuri reduse

In mod tipic, betonul amprentat poate costa mult mai putin decat alte materiale de constructie. Cu toatea cestea, daca este montat pe mai multe niveluri, pretul sau poate sa creasca, datorita modificarilor structurare necesare pentru a-i sustine greutatea.

– Betonul amprentat este perfect daca aveti animale de companie

Proprietarii care au animale de companie pot opta cu incredere pentru pavarea cu beton amprentat. Animalele de companie nu vor putea aduce pagube podelei. Vorbim aici de zgarieturi, mirosuri impregnate sau pete. Nu trebuie sa va faceti griij in legatura cu toatea acestea.

Betonul este impermeabil la uzura cauzata de pisici si caini. Un animale de companie nu poate deteriora o podea din beton amprentat, peste care s-a aplicat un strat de protectie (luciu). In plus, podeaua va fi usor de curatat dupa animalele de companie. Pur si simplu, folositi un mop si o galeata cu apa si sapun.