Ce sunt pardoselile industriale

Pardoselile industriale ofera o baza solida si rezistenta pentru diversele activitatile desfasurate in spatiile comerciale sau industriale.

Ele sunt special concepute pentru a rezista la solicitarile intense (trafic greu, expunere la substrante chimice, temperaturi extreme, uzura constanta, etc.)

Pardoselile industriale sunt solutii de acoperire a podelelor si au fost dezvoltate pentru a raspunde nevoilor specifice din diferitelor domenii.

Acestea sunt proiectate pentru a asigura rezistenta, siguranta si buna functionare, mentinand in acelasi timp si un aspect estetic placut.

Ele pot fi folosite intr-o varietate de zone industriale(fabrici, depozite, centre logistice, unitati de productie, laboratoare si multe altele)

Unul dintre principalele avantaje majore ale pardoselilor industriale este rezistenta lor in timp Acestea sunt fabricate din materiale rezistente, cum este betonul polimerizat, rasini epoxidice, poliuretani sau alte compozitii chimice speciale.

Aceste materiale confera pardoselii rezistenta mare la impact, abraziune sau substante chimice agresive cu care pot intra in contact ori solicitari mecanice intense.

In acest fel pardoselile industriale pot rezista multi ani la utilizare intensa fara sa se deterioreze ori sa necesite reparatii.

Un alt beneficiu al pardoselilor industriale este siguranta pe care acestea le ofera. Ele pot fi proiectate pentru a avea proprietati antiderapante, reducand in acest fel riscul de alunecare sau cadere. Pardoselile sunt rezistente la foc, antistatice sau pot oferi protectie impotriva descarcarilor electrice.

Toate aceste caracteristici enumerate mai sus contribuie la crearea unui mediu de lucru sigur si protejat.

Pardoselile industrial pot fi adaptate nevoilor specific fiecarui domeniu si aplicatii.

Exista o varietate de tipuri de pardoseli industrial: pardoseli epoxidice, pardoseli din beton polimerizat, pardoseli autonivelante, pardoseli antistatice si multe altele.

Fiecare model are caracteristici si avantaje distincte, iar alegerea lor depinde de cerintele specifice ale industriei si de mediul in care vor fi instalate

Unul dintre domeniile in care pardoselile industriale sunt folosite este industria alimentara. Manipularea si prelucrarea alimentelor are nevoie de un mediu igienic si usor de curatat. Pardoselile industriale sunt ideale pentru a preveni patrunderea bacteriilor si pentru a asigura un mediu sigur si curat.

Un alt domeniu in care sunt folosite este industria chimica si farmaceutica, ele trebuie sa reziste la substante chimice si sa ofere o protectie majora  impotriva scurgerilor.

Pardoselile epoxidice sau poliuretanice sunt optiuni des folosite in aceste domenii, pentru ca ele ofera o rezistenta chimica superioara si pot fi aplicate in straturi groase pentru a preveni patrunderea substantelor chimice in substratul pardoselilor.

In sectorul industrial/logistic, pardoselile industriale rezistente la trafic greu si socuri mecanice sunt importante.Acestea trebuie sa poata suporta miscarea continua a echipamentelor fara sa se deterioreze.

Pardoselile autonivelante sau din beton polimerizat sunt alese in aceste domenii pentru rezistenta lor superioara.

De asemenea pot fi folosite diferite culori pentru a diferentia zonele de lucru sau pentru a crea un aspect placut.

Inainte de a instala o pardoseala industriala, consulta una sau mai multe firme care se ocupa instalarea acestora pentru a identifica exact modelul de care ai nevoie, asigura-te ca beneficiezi de toate avantajele unei pardoseli industriale de calitate.