Cum folosim matrite pentru beton amprentat?

Matritele pentru beton amprentat sunt utilizate pentru creare de modele de textura ori design pe suprafața betonului proaspat turnat.

Ele sunt fabricate din materiale durabile (cauciuc sau poliuretan) și pot fi personalizate pentru a se potrivi cu diverse modele sau design-uri.

Cum se folosesc aceste matrite?

Procesul de utilizare a matritelor este destul de simplu. In primul rand, se pregateste betonul proaspat turnat prin amestecarea cu apa și aditivi pentru a obține o consistență potrivită pentru amprentare.Urmatorul pas: se aseaza matrita pe suprafata betonului se aplica o presiune pentru a permite betonului sa intre in forma matritei utilizate si sa se intareasca.

Odata intarit, matrita se indeparteaza pentru a da forma modelului amprentat.

Matritele se folosesc pentru a crea diferite forme si modele cum ar fi dale, pietre, lemn, sau orice al design se doreste pentru realizare.

Betonul amprentat este o sulutie viabila, accesibila si durabila la materialele tradionale , poate fi utilizat atat pentru proiectele noi cat si pentru cele de renovare

Betonul amprentat ofera un aspect elegant, naturala pentru alei, curti interioare, parcari ori terase

Folositea betonului amprentat poate fi mai ieftin decat folosirea de placi din piatra ori dale

dar cel mai important poate fi personalizat in functie de preferintele fiecarei persoane

Folosirea betonul amprentat in Romania a cunoscut o dezvoltare rapida in ultimi 10 ani si in acest moment exista foarte multe forme si modele de matrite, fiecare cu avantaje sau dezavantajeje inerente.

Cele mai comune matrite sunt:

Cele pentru piatra, ele sunt concepute pentru a crea aspectul de piatra naturala pe suprafata betonului amprentat.

Matritele pentru dale, da un aspect de dale din piatra sau ciment

Matrite pentru lemn, creaza un aspect de lemn, parchet sau alte forme sinonime cu lemnul

Indiferent ce forma sau structura de matrita alegeti pentru a da un aspect foarte frumos betonului amprentat nou turnat este foarte important sa alegeti matrite de calitate care sunt realizate din material rezistente si durabile in timp.

Astfel de produse de calitate superiora ofera si rezultate de calitate care rezista in timp+faceti economie pe termen mediu si lung.

La o simpla cautare pe google gasim zeci de modele la vanzare cu preturi de la 25 lei pana la 300-400 lei, in functie de materialul din care sunt realizate, dimensiunile lor, duritatea si alte caracteristici care fac diferenta intre ele.

In concluzie, matritele folosit pentru beton amprentat sunt un instrument versatil și durabil care creaza unice și personalizate pe suprafețele betonului.

Matrițe beton amprentat – fac ca orice beton banal sa fie plăcut vizual

În ultimii ani, betonul amprentat este din ce în ce mai cautat de cei care își doresc sa își paveze curtea, gradina sau terasa. Recomandat de profesioniști pentru rezistenta de care da dovada dar și pentru diversitatea de modele care poate fi executata, betonul amprentat a devenit rapid foarte apreciat de clienții care au observat avantajele pe care le au alegând acest tip de pavaj.

Aplicare beton amprentat

Cunoscut și sub alte nume precum beton stampilat, ciment amprentat sau beton imprimat, betonul amprentat are la baza ee fiecare data aceasi compoziție și același secret pentru obținerea modelelor caracteristice care îl fac sa fie deosebit, secretul sunt anumite matrițe pentru beton amprentat și creativitatea. Obținut din ciment, apa, nisip, coloranți speciali și diferite tipuri de rășini, betonul amprentat rezista foarte bine în timp având o mulțime de avantaje. Pentru aplicarea lui sunt folosite matrițe pentru beton amprentat pentru betonul amprentat care ii dau forma dorita de client. Diferența dintre betonul amprentat și cel simplu este data atât de aspectul vizual mai plăcut cât și de rezistenta mult mai mare pe care o are datorita aditivilor și a altor materiale pe care le conține.

Ce fel de modele pot fi aplicate?

Modelele care pot fi aplicate pe beton sunt foarte multe. Pornind de la piatra de stâncă, piatra de rău, roca naturala, gresia, cărămida sau chiar și a lemnului. Pentru colorarea betonului amprentat exista o paleta larga de culori, poți sa alegi o culoare simpla cum ar alb, gri sau maro sau poți sa alegi combinații de culori pentru a obține un model mai diferit.

Unde poate fi aplicat betonul amprentat?

Practic orice suprafață pe care poate fi aplicat beton, este potrivita și pentru aplicare betonului amprentat. Datorita designului modern, betonul amprentat poate fi aplicat chiar și în interior, fiind o alternativa foarte potrivita pentru gresia din baie. De obicei clientii îl aleg pentru pavarea spatiilor de acasă cum ar fi aleile din gradina, spațiul din jurul piscinei, terase. De asemenea îl poti alege pentru pavarea spatiilor din compania ta, de exemplu poate fi folosit pentru pavarea spatiilor de fumat, a parcărilor, a aleilor de acces. Este foarte prietenos cu mediul înconjurător de aceea poate fi aplicat oriunde fără probleme. Poate fi folosit și pentru benzinării deoarece orice scurgere de carburant sau ulei de motor care pătează poate fi îndepărtat ușor doar cu apa și nu permite infiltrarea apei

Poți alege betonul amprentat atât pentru compania ta cât și pentru acasă, contactează firme de beton amprentat București sau din orașul tău pentru a primii oferte de preț si pentru a putea alege o companie care sa îți schimbe aleile clasice în alei moderne cu ajutorul mateitelor de beton amprentat.

Matrita pentru beton amprentat

Creaza diverse modele de pavaj cu matrite beton amprentat

Matrițele de beton amprentat, fac dintr-un beton banal o lucrare eleganta

Din ce in ce mai des, cei care își doresc sa își paveze curtea sau terasa apelează la companii care aplică beton amprentat, astfel de pavări au devenit din ce în ce mai căutat și mai folosit, putem spune ca betonul amprentat este noul trend in acest domeniu.

matrite beton amprentat

Ce face ca betonul amprentat sa fie atât de comandat?

În primul rând, prețul orice om care își dorește să încerce ceva nou mai ales când e vorba de redecorare se gândește și la preț, iar prețul betonului amprentat este relativ mic. Având in vedere aspectul, calitatea și durabilitatea acestui tip de pavaj, prețul este destul de convenabil.

Un alt de avantaj este varietatea de modele care pot fi executate  precum si gama largă de culori. Indiferent care ar fi preferințele clientului, acestea pot fi puse în aplicare. Deci, poți merge la o companie din acest domeniu cu  o poză cu beton amprentat și dorința ta poate deveni realitate intr-un timp relativ scurt. Partea cea mai interesantă este că poate imita cu ușurință roca naturală, cărămida, granitul, marmura sau chiar și lemnul care sunt obținute cu ajutorul matritelor de beton amprentat.

Ce poți decora cu betonul amprentat?

Betonul amprentat este recomandat in mod special pentru pavarea curților, a aleilor sau a teraselor dar poate fi folosit si pentru pavarea spațiilor publice cu trafic foarte intens cum ar fi piețe, alei pietonale, parcări. Pentru cei care își doresc să obțină un design mult mai spectaculos în casă, pot opta de asemenea pentru betonul amprentat vertical care poate fi aplicat și la interior. Se potrivește foarte bine ca și pardosea în cabina de duș sau pentru a ,, îmbrăca” un șemineu sau chiar întreg peretele  cabanei de vacanță.

 Care sunt elementele ce stau la baza crearii betonului amprentat frumos și de calitate?

Cel mai important aspect atunci când e vorba de calitate unei lucrări ,trebuie neapărat să  pornim si de la cel care a executat lucrarea. În funcție de munca pe care a depus-o, materialele pe care le-a  folosit și timpul pe care i-la a acordat lucrării, acesta va fi de calitate sau nu. Elementele care stau la baza unui beton amprentat aspectuos  sunt  materialele esențiale preparării betonului (nisip, ciment, apă, aditivi, fibre elastice)  pigmenții de culoare și creativitate. Indiferent de cât de calitative sunt materialele folosite, fără creativitate  designul nu v-a ieși  precum cel dorit. Pentru a obține formele pe care clientul dorește, se folosesc matrițe beton amprentat acestea au diferite forme și dimensiuni pentru ca fiecare lucrare să fie originala.

  Dacă te-ai decis sa aplici și tu acasă beton amprentat, apelează la specialiști și ei îți v-or face orice model dorești datorita matritelor de beton amprentat într-un timp scurt la preț rezonabil.

Matrite beton amprentat

Matritele sau stampe pentru betonul amprentat se gasesc pe piata din romania la preturi incepand cu 50 – 60 lei si ajungand pana la 1200-1500 lei.
O matrita buna o puteti folosi ani de zile, pe cand cele ieftine nu rezista mai mult de 1-2 ani
Daca sunteti firma si aveti comenzi tot timpul anului investiti bani in 1 sau mai multe matrite de calitate, o matrita ieftina care o gasiti aproape in orice magazin de bricolaj este recomandata doar pentru uz personal sau daca doriti sa aveti cat mai multe modele de matrite si sa o inlucuiti de fiecare data cand se strica.

Matritele sunt de 2 feluri: 
– Matrita forma rigida ce este destinata pentru suprafetelor intinse 
– Matrita forma flexibila ce este destinata pentru suprafetelor greu accesibile

Un pachet complet de matrite cuprinde 7 stampe: 6 pierde cu forma rigida si o piesa cu forma flexibila.
Aceste matrite sunt realizate special pentru acest tip de lucrari, si ele se potrivesc intre ele.
Pentru mai multe informatii cautati pe siteurile firmelor de specialitate sau consultati un specialist de la un magazin de bricolaj.