Cimentul amprentat cunoscut mai ales ca beton amprentat, permite firmele de constructie sau propietarilor de case sa paveze diferite suprafete si sa obtina diferite modele cu aspect de piatra, caramida sau lemn la preturi avantajoase.
Pretul pentru cimentul amprentat t incepe de la 70 lei si poate scadea in functie de tipul lucrarii, numarul de mp care se vor turna cu betonul amprentat, locatia , etc.
Cimentul amprentat este realizat cum am speficat mai sus pentru a semana cu diferite materiale, acest proces implica presarea matritelor (stampile ) pe suprafata betonul proaspat turnat pentru a crea modelul dorit.Se folosesc deasemenea diferiti aditivi de culoare pentru a da contur cat mai bine texturi alese.
Beneficiile cimentului amprentat
Imitant diferite materiale care au preturi mult mai mari (piatra naturala, caramida ori lemn) ofera un aspect placut ochiului la costuri accesibile.Puteti alege unul sau mai multe modele la cerere pentru a se potrivi exact cu locul unde doriti sa il turnati.
Cimentul amprentat daca este etansat corect va fi destul de rezistent la trafic intens, intemperii, uzura zilnica.Rezistenta lui in timp il face ideal de aplicat atat la exterior cat si interior (parcari subterane, spre exemplu).
Costul cimentului amprentat in comparatie cu alte tipuri de materiale are un pret avantajos, procesul turnare are nevoie de mai putina forta umana de munca, reducand in acest fel cheltuielile.
Cimentul amprentat se intretine foarte usor, doar trebuie sa il curatati periodic si odata la cativa ani de zile sa il reetansati.Este destul de rezistent la vegetatie, buruieni sau diferiti daunatori.
Unde se poate folosi ciment amprentat?
Se poate folosi pentru aleile de acces pentru ca ofera o suprafata cu aspect placut si care rezista la greutatile masinilor ori conditiilor meteo.
Daca ai o terasa in curte ori detii un restaurant, cu cimentul amprentat poti face o transformare majora asupra terasei.
Parcari pentru ca ofera o suprafata stabila.
Trotuare sau piste de biciclisti.
Daca ai o piscina, poti folosi cimentul amprentat pentru a turna exteriorul ei, ofera rezistenta la alunecari, rezista la apa sau diferite substante chimice.
Sfaturi pentru intretinerea cimentului amprentat
Pentru a rezista cat mai mult si asi pastra aspectul initial aveti nevoie sa il curatati regulata, folositi un furtun cu apa pentru indepartarea frunzelor, murdariei si a resturilor.
Daca pe suprafata betonului au aparut pete care nu se iau doar cu apa, atunci folositi detergent normal si o perie pentru curatare.
Nu folositi substante chimicie sau solutii bazate pe clor.
Pentru a proteja suprafata odata la 2-3 ani reaplicati un etansant de beton.
Daca apar fisuri reparatile in cel mai scurt timp posibil pentru a preveni deterioare ulterioara.
Daca nu stiti cum sa faci aceste reparatii apelati la firma care va turnat cimentul amprentat sau contactati o alta firma specializata in betoane amprentate.