Cele mai multe probleme ale betonului amprentat pot fi evitate. Sigur, ele pot sa apara, insa le puteti evita daca stiti ce trebuie sa faceti si care sunt bunele practic in instalarea acestui tip de beton. Exista o multime de firme bune din care o puteti alege pe cea care sa se ocupa de montarea betonului amprentat, conform cerintelor dumneavoastra.
Iata cateva lucruri care va pot ajuta sa va feriti de problemele ce pot aparea la pavajele cu beton amprentat.
Care sunt cele mai frecvente probleme pentru betonul amprentat?
– baltile
– fisurile
– decolorarea
– drenajul necorespunzator
Cele mai multe astfel de probleme se pot intampla din cauza modului de instalare. De aceea, uneori este gresit sa va ghidati exclusiv dupa cel mai mic pret atunci cand contractati o firma de montare beton amprentat.
In general, o firma de montare beton amprentat trebuie sa suporte niste costuri, cum ar fi
– piata de baza
– betonul
-salariile pentru muncitori
– drenajul
– inchirieri utilaje
– unelte
– produse de etansare (sigiliu)
Atunci cand preturile de montare beton amprentat sunt prea mici, este evident ca firma respectiva a incercat sa taie unele beneficii sau cheltuieli, astfel ca produsul final poate fi mediocru.
Probleme cu pavajele din beton amprentat
Iata ce probleme pot aparea in faza de pregatire:
– Pentru a economisi bani, se grabeste pregatirea suprafetei de lucru
Atunci cand firma de montare vrea sa economiseasca bani cu muncitorii, pregatirea suprafetei poate fi superficiala sau grabina. Placa de beton asezata deasupra se poate scufunda sau poate crapa.
Se foloseste un tip ieftin de piatra ca baza pentru pavaj
Este obligatoriu ca suprafata de baza sa fie turnata dintr-un beton de foarte buna calitate. Ar trebui sa aiba cel putin 10 cm peste tot. Daca suprafata este moale, atunci trebuie intervenit din nou.
Ganditi-va putin. Se toarna o placa de beton ca baza. Prin urmare, ea trebuie sa fie suficient de solida pentru a mentine o greutate considerabila.
Balti pe suprafata betonului amprentat
In afara de faptul ca arata inestetic, exista si inconvenientul de a pasi direct in balta atunci cand iesiti din masina. Baltile ce raman in pavaje sunt pur si simplu de neiertat.
De aceea, in timpul procesului de montare a betonului amprentat, nivelarea si sarparea betonului este extrem de importanta. Aceasta este, de departe,cea mai importanta si solicitanta etapa din procesul de montare a betonului amprentat.