Procedeul de aplicare al betonului amprentat

Simplu de utilizat, fiabil si economic – sunt doar 3 caracteristici de baza a betonului amprentat. Astfel, solicitarile vizavi de utilizarea acestui material de constructie sunt in crestere de la o zi la alta. Betonul amprentat este 100% sigur in ceea ce priveste modul de aplicare, cat si din punct de vedere al utilizarii pentru scopul propus sau cu privire la mentenanta.

In esenta procedeul de aplicare si de creare a unei constructii din beton amprentat nu impune probleme, insa ramane recomandat sa apelezi la un specialist care sa execute intregul procedeu ca la carte. Si daca una dintre intrebarile actuale este cum se deruleaza procesul de aplicare a betonului amprentat si cat dureaza acesta, vei gasi informatiile corespunzatoare in cele ce urmeaza.

Cum se aplica betonul amprentat si cat dureaza procesul de executie

Procesul de executie nu este unul extrem de amplu, dar la fel ca orice alt proces de constructie necesita atentia cuvenita, astfel incat acesta sa fie finalizat in timp util, iar rezultatul sa fie cel asteptat.

Durata de executie depinde de modul in care s-a stabilit planul de lucru, de suprafata si de dexteritatea specialistului. Uneori proiectul este gata finalizat si bun de uz in aproximativ 48-72 ore, dar timpul poate fi influentat de diversi alti factori fata de cei mentionati anteiior.

Modul de aplicare al betonului amprentat

In primul rand este necesar sa stabilesti un plan de amenajare si sa te consulti cu specialistul. El iti poate oferi cele mai adecvate solutii, inclusiv sugestii de materiale care se incadreaza in cerintele afirmate.

In baza analizei amplasamentului si a cerintelor impuse, se fac o serie de masuratori si calcule, urmand a se procura materiale de calitate si uneltele necesare (in cazul in care acestea nu sunt detinute nici de executant, si nici de beneficiar). Anterior aplicarii betonului amprentat, suprafata se curata de impuritati, se indeparteaza formele de vegetatie (in cazul in care vorbim de amenajari exterioare) si se realizeaza cofrajul sau structura de baza.

Ulterior se vor aplica in starturi mix-urile specializate de beton, beton cu fibra, un strat generos de colorant dorit, preparat dupa indicatii. Se pulverizeaza praful de decofrare care va permite redarea unor forme conform preferintelor personale, ce urmeaza a fi realizate cu ajutorul unor matrite specializate. Se va spala excesul de material si impuritati, dupa care betonul va sta la uscat aproximativ 24 ore, urmand sa fie lacuit cu substante specializate, ce-i ofera luciul dorit si rezistenta in timp.