Daca intentionati sa reamenajat zona de intrare sau o alee din curte, este posibil sa va intrebati care sunt optiunile dumneavoastra in materie de materiale si design. Betonul si asfaltul sunt doua din cele mai populare optiuni de pavaj pentru alei.
Desi puteti economisi niste bani pe termen scurt daca optati pentru asfapt, betonul amprentat necesita mai putina intretinere, rezista mai bine la ploaie si caldura si ofera multe optiuni de proiectare.
Iata de ce se merita sa optati pentru alei sau zone de intrare pavate cu beton amprentat
1. Betonul este rezistent si are o durata de viata mai lunga
Betonul este cel mai utilizat material de constructie din lume. Exista o multime de motive pentru care betonul amprentat este o alegere atat de populara pentru atat de multe proiecte. Unul din cel mai importante avantaje ale sale este durabilitatea. Betonul amprentat, proiectat, turnat, finisat si intretinut in mod corespunzator isi poate pastra aspectul si forma originala timp e zece ani. Acest lucru nu este valabil pentru asfalt.
Rezistenta este una din cele mai importante considerente pentru orice proiect in aer liber, dar mai ales pentru zonele de trecere. Aici zona este expusa traficului intens, vehiculelor grele, bicicletelor, caldurii, ploii, lichenilor etc. De aceea, este de preferat sa optati pentru o suprafata durabila de inalta calitate. Cu o ingrijire corespunzatoare, o alege de beton poate rezista chiar si 30 40 de ani. In schimb, asfaltul tinde sa se descompuna dupa 12 -20 de ani, chiar daca este ingrijit.
2. Asfaltul necesita re-etansare la fiecare 2 – 5 ani
Multi proprietari de case aleg o alee din asfapt pentru ca este mai ieftina si mai usor de montat, In timp ce betonul amprentat este mai scump de montat, el poate de fapt sa va ajute sa economisiti bani pe termen lung, daca intentionati sa stati in casa curenta mai multi ani. De ce? Datorita costurilor mici de intretinere.
Aleile din asfalt trebuie curatate cel putin de doua ori pe an cu un furtun puternic si o matura rigida. De asemenea, el necesita re-sigilare la fiecare 2 – 5 ani pentru a-si mentine aspectul si rezistenta la apa. Asfaltul poate dezvolta, de asemenea, fisuri si gauri in timp, iar acestea trebuie reparate cat mai repede posibil pentru a preveni agravarea lor.
Per total, betonul amprentat necesita o intretinere mult mai mica in comparatie cu asfaptul si va ajuta sa economisiti bani pe termen lung.