Daca te-ai gandit sa faci o schimbare acasa sau la locul de munca, atunci poti alege tehnica de pavare cu beton amprentat. Acest procedeu se aplica atat in zonele exterioare, pe drumurile de acces, parcuri, terase, piscine si pe partea exterioara a scarilor, cat si in zonele interioare ale centrelor comerciale, spatiilor industriale, de depozitare sau in pivnite. Betonul amprentat poate fi aplicat atat pe suprafete orizontale, cat si verticale.
Betonul amprentat iese in evidenta prin faptul ca necesita costuri mai scazute fata de pavelele clasice. Pretul aplicarii se calculeaza in functie de metrii patrati. Tehnica presupune mai multi pasi care trebuie urmati. Primul este turnarea betonului. Inainte de acesta, pamantul se traseaza, se stabileste perimetrul dorit, se apasa pe pamant pentru a i se reduce volumul si se asaza un strat de balast peste care se toarna betonul. Un al doilea pas este aplicarea unui strat de lac colorant care are si rolul de a intari materialul. A treia etapa presupune amprentarea care se realizeaza cu ajutorul matritelor. Dupa uscare, pe suprafata din beton se realizeaza rosturile de dilatare, adica se taie cu diferite linii pentru a preveni efectele schimbarilor de temperatura, care pot dilata si contracta materialul.
Desi etapele par simple, in realitate nu sunt usor de realizat. Fara specialisti, prepararea si turnarea ar putea da gres. Substantele din continutul betonului si matritele folosite pentru amprentare presupun costuri suplimentare. Exista matrite scumpe, care costa in jur de 500 lei, dar care isi fac bine treaba. Totusi, exista pe piata si matrite ieftine, de aproximativ 50 de lei, insa nu sunt de calitate.
Pretul betonului amprentat poate varia si in functie de modelul pe care il imita. Poti alege dintre sabloanele si nuantele puse la dispozitie de catre specialisti sau poti chiar tu, sa creezi propriul model. Exista modele care imita pietre si roci dure, scumpe, precum granitul sau marmura. Poti opta pentru variante moderne si elegante, precum gresia sau mozaicul.
Ai libertate de alegere si in privinta rosturilor de dilatare. Acestea se pot face dupa bunul tau plac. Astfel, se realizeaza diverse modele cu linii drepte, circulare sau curbate, creand motive florale estetice. Cele mai comune sabloane sunt piatra cubica, roca si patrulaterul.
Preturile pavajului cu beton amprentat incep de la 50 de lei pe metru patrat. Acest pret include deplasarea, meseriasii, cofragul, matritele, amprentarea, straturile de lac, stratul de colorant si cel de intaritor, fibra si rosturile de dilatare.
Aplicarea betonului amprentat pe spatii verticale presupune preturi mai mari. Asta din cauza faptului ca este mai dificil de aplicat betonul pe scari, pe suportul casei sau pe garduri. Costurile pot depasi 75 de lei pe metru liniar. Asadar, este bine sa stabilesti din timp perimetrul spatiului de aplicare si sa calculezi bugetul in asa fel incat sa te incadrezi in suma de bani stabilita. In ajutorul tau vine o firma care se ocupa cu beton amprentat in Bucuresti si iti pune la dispozitie o platforma foarte utila pe internet. Poti face o cerere de cotatie de pret online in functie de cerintele si nevoile tale.
Costurile pavajului cu beton amprentat sunt puse in favoarea clientilor. Indrazneste si alege betonul amprentat care ti se potriveste.