Daca sunteti un constructor de meserie, care-si doreste sa se specializeze cu privire la tehnicile si materialele moderne de executie, un bun punct de plecare este si betonul amprentat, pe care-l cunoaste orice constructor adevarat de meserie.
Betonul amprentat are numeroase caracteristici care faciliteaza munca constructorilor, fiind usor si rapid de aplicat, ceea ce poate preconiza un numar mai ridicat de lucrari si o clientela fidela, satisfacuta de rezultatul si de calitatea lucrarii.
De asemenea, betonul amprentat ofera numeroase avantaje si solicitantilor care-si doresc sa execute sau sa finalizeze o lucrare cu ajutorul acestuia.
Asadar, in cele ce urmeaza va vom prezenta 5 avantaje ale acestuia
5 avantaje ale betonului amprentat:
1. Rezistenta in timp
Mentinut cum se cuvine si, in general, nu prin tehnici sau cu substante speciale, betonul amprentat are o rezistenta formidabila in timp.
In esenta este un compozit cu o structura flexibila, elastica, care cu greu eeste alterat de diferentele de temperatura, de gradul de suprasolicitare sau de umezeala.
2. Sigur pentru constructori si pentru utilizatori
Substantele ce intra in alcatuirea betonului amprentat, cat si cele utilizate la montajul acestuia nu au un grad de toxicitate ridicat, ceea ce reduce riscurile aparitiei unor grave probleme de sanatate.
In ceea ce priveste utilizatorii care solicita lucrul cu beton amprentat, acesta le ofera stabilitate, o buna aderenta si rezistenta la solicitari diverse, prevenind aparitia unor deformatiuni.
3. Previne neplacerile cauzate de factorii naturali
Un teren obisnuit necesita mai multa mentenanta decat unul pavat cu beton amprentat, dar fiind mecanismele naturale de dezvoltare a vegetatiei sau de aparitie a unor vietati si/sau daunatori.
Puteti evita aceste lucrari de mentenanta periodice si aparitia unor neplaceri in acest sens, prin amplasarea betonului amprentat care nu favorizeaza dezvoltarea unor forme de vegetatie sau formarea unor familii de insecte sau paraziti.
4. Nu permite impregnarea solutiilor
Multe materiale de constructie isi schimba deseori aspectul in cel mai scurt timp de la conceptie.
Insa nu si betonul amprentat care este rezistent si cu un grad de permeabilitate scazut (zero).
Astfel, nu va veti mai confrunta cu diferite pete care-i vor schimba aspectul, iar materialul nu va fi corodat de potentialele substante toxice cu care intra in contact.
5. Fara mentenanta specializata
Pentru mentinerea betonului amprentat nu aveti nevoie de personal ridicat la ordinea zilei.
Intretinerea se face simplu, prin maturare si spalare cu apa, fiind recomandat o data la cativa ani reaplicarea unui sigiliu.