Betonul imprimat prinde tot mai mult

Beton imprimat sau amprentat este o pardoseală utilizată în amenajare a teritoriului. Acest proces, utilizat în mod obișnuit în Statele Unite, se bucură în prezent de un succes din ce în ce mai mare în Europa. Este o alternativă interesantă la asfalt din punct de vedere al costurilor și diversității.

Tehnica constă în aplicarea unei impresii pe un suport încă proaspăt (șapă tradițională de beton sau ragréage de imprimare specială) pentru a imprima un model în relief.

Alegerea desenelor printurilor este foarte variată și permite toate tipurile de decorațiuni. Aceste amprente fac posibilă imitarea materialelor naturale de realism înșelător, cum ar fi pietre, pavele, cărămidă, lemn. Pentru decoratiuni mai discrete, oferim si “piei” sau “texturi” ale caror reliefuri mai usoare fac posibila structurarea betonului prin simularea uzurii naturale.

Culoarea betonului imprimat este obținută prin combinația de întăritori colorați pudrate pe suprafață și adăugarea unei versiuni colorate pentru a evita aderența impresiilor pe betonul proaspăt. În funcție de rezultatul dorit, o a doua colorare complementară poate fi realizată și datorită petelor (Ex: Colorarea unui trandafir Compass) În cele din urmă, un tratament esențial de finisare (Masters Exterior Lac sau Masters Ecolex Lac)

Va fi aplicat betonului imprimat pentru a impermeabiliza și fixa culorile. Crește durabilitatea structurii, o protejează împotriva petelor și facilitează întreținerea acesteia.

Avantajele betonului imprimat

Raport calitate/pret foarte interesant in comparatie cu materialele naturale

O gamă largă de modele discrete (piei) sau mai structurate.

Adaptare ușoară la orice mediu amenajat

Rezistență puternică la trafic, abraziune și vreme

Întreținere ultra-simplificată datorită tratamentului de finisare

Call Now Button