Este pavarea cu beton amprentat o solutie?

Betonul amprentat este o solutie foarte populara pentru amenajarea aleilor, trotuarelor, teraselor, parcarilor și a altor suprafete/locuri din exterior.

Este potrivit pentru orice locatie care necesita o suprafața durabila si atractiva, cu o varietate larga de modele, forme si culori disponibile.

Cu siguranța, pavarea cu beton amprentat trebuie luata in calcul pentru amenajarea curții tale.

Este o alternativa ca pret mult mai accesibila decat alte opțiuni,cum ar fi piatra naturala, iar aspectul sau poate fi personalizat cu diverse forme, culori,imprimeuri pentru a se potrivi cu stilul și gusturile tale.

Inainte de a alege betonul amprentat pentru curtea ta, este destul de important sa cunoști beneficiile și dezavantajele sale.

Mai jos, vom analiza atat aspectele pozitive, cat și negative ale utilizarii betonul amprentat pentru curtea ta.

Beneficiile folosiri de beton amprentat

Pavajul din beton amprentat este o opțiune care a devenit foarte populara in ultimi 10 ani pentru ca are destul beneficii, ca:

Durabilitate – betonul este un material durabil și rezistent in timp, el poate rezista la trafic intens și la condiții meteo mai mult sau mai putin extreme cum ar fi ploia, zapada,viscol sau ingheț.

Modele diverse, betonul amprentat poate fi personalizat in diferite modele,designuri,culori,forme,aspect.

Poți sa alege dintr-o mare varietate de modele, culori și texturi pentru a crea o curte unica și atractiva pentru tine si cei care iti vor calca pragul.

Cost redus, este o alternativa mai ieftina decat alte materiale de constructive, betonul amprentat poate oferi un aspect similar la un preț mult mai accesibil.

Intretinere usoara, betonul amprentat este ușor de curațat și intreținut,putand fi spalat si curatat  cu apa sau soluții speciale pentru curațarea suprafețelor din beton pe care le gasesti in orice magazin care vinde materiale de constructii sau in marile magazine de Bricolaj.

Dar simpla spalare cu furtunul peridioc este solutia care este cea mai la indemana.

Dar care sunt dezavantajele betonului amprentat?

Ca orice produs sau material de constructie si  betonul amprentat poate prezenta unele dezavantaje, cum ar fi:

Aspect artificial, deși betonul amprentat poate fi personalizat in diferite forme,modele,culori, acesta poate sa nu ofere acel aspect natural și autentic pe care il poate oferi spre exemplu piatra naturala.

Timp de uscare mare- dupa turnare,betonul trebuie sa se usuce timp de1-2 zile inainte de a putea fi utilizat.

Acesta poate fi un inconvenient pentru cei care doresc o curte amenajata rapid.

Crapaturi, chiar daca betonul este un material foarte durabil, acesta poate prezenta crapaturi dupa un anumit timp, in special in zonele cu trafic intens sau expuse conditii si temperaturi meteo nefavorabile.

Alegerea intre a turna beton amprenatat si a pune spre exemplu pavele depinde de preferintele și necesitatile fiecarei persoane, precum și de resursele materiale disponibile