Ciment amprentat sau beton amprentat?

Cimentul amprentat si betonul amprentat sunt termeni adesea folositi in mod similar, dar care se refera la lucruri diferite.

Cimentul amprentat

Cimentul amprentat face referire la un sistem decorativ de pavaj care este realizat prin aplicarea unui amestec special de ciment colorat si agregate pe suprafata solului compactat.

Acest proces in care se creaza texturi, modele si culori variate cu ajutorul unor sabloane/matrite si a unor tehnici de aplicare speciale.

Exista matrite disponibile pentru a imita aspectul pietrei, caramizii, dalelor sau altor texturi sau modele decorative.Ai de unde alege un model pe gustul tau!

Cimentul se aplica intr-un singur strata poi se finiseaza si se sigileaza pentru a oferi o rezitenta in timp

Cimentul amprentat este folosit in principal pentru a crea pavaje decorative in zonele rezidentiale, comerciale sau peisagistice.

Cimentul amprentat este rezistent la trafic intens si la conditii climatice schimbatoare. El poate rezista la uzura, intemperii, expunere la razele solare, substante chimice sau fluctuatii mari de temperatura, facandu-l potrivit pentru utilizare in zonele exterioare.

Usor de intretinut

Suprafata de ciment amprentat este usor de intretinut si curatat. Este rezistenta la pete si poate fi curatata cu apa si sapun obisnuit. Este recomandat aplicarea periodica a unui strat suplimentar de sigilant pentru a mentine aspectul proaspat si a prelungi durata de viata.

Betonul amprentat

Betonul amprentat pe de alta parte, este un tip de pavaj care este realizat dintr-un amestec de beton, agregate, aditivi si coloranti.

Procesul implica turnarea betonul pe suprafata gata pregatita apoi se aplica modele si texture cu ajutorul matritelor speciale.

Dupa modelarea lui, se foloseste un agent de eliberare si colorant pentru a obtine aspectul mult dorit.

Betonul amprentat este apoi sigilat pentru a oferi protectie si durabilitate mare.

Acesta este folosit pentru crearea de pavaje decorative in curti, trotuare, alei, terase, parcaere sau alte zone.

Care sunt deosebirile dintre cele doua produse?

Principala diferenta dintre cimentul amprentat si beton amprentat consta in compozitia amestecului utilizat pentru realizarea lor.

Cimentul amprentat este realizat in principal din ciment colorat si agregate, in timp ce betonul amprentat contine un amestec de beton, agregate si aditivi.

In plus, procesul de aplicare si finisare poate fi destul de similar, folosind matrite si modele, dar amestecurile pot varia.

Si cimentul amprentat si betonul amprentat, ofera avantaje similare, cum ar fi durabilitatea, rezistenta si aspectul estetic.

Ele pot fi folosite intr-o varietate mare de aplicatii cum cele pentru realizarea de  alei, trotuare, curti, terase, parcari ori zone comerciale pentru a crea un aspect decorativ si atractiv.

Este important sa discuti cu un specialist in betoane pentru a determina care optiune este mai potrivita pentru nevoile tale si pentru a obtine un rezultat final satisfacator.