Cum sa arate o curte perfecta

Elemente esentiale pentru o curte perfecta:ce sa nu lipseasca pentru a arata cat mai bine
Ai o curte mica sau una mai mare, nu conteaza, amenajarea corespunzatoare poate transporma acel spatiu intr-un mic colt de rau.
De la plante si flori colorate,pana la mobilier relaxant sau iluminat adecvat,fiecare detaliu conteaza in crearea unei atmosfere placute si in jurul casei tale.
O gradina inflorita
Unul dintre cele mai impresionante trasaturi ale unei curti frumoase este sa ai o gradina plina de flori si plante. Planteaza flori in perioade diferite ale anului pentru a avea mereu un peisaj divers si atragator. Ocupate ca plantele sunt intretinute corespunzator si in mo regulat,iar ierburile sa fie taiate pentru a mentine ordinea si frumusetea gradinii tale.
Pavarea cu beton amprentat
Betonul amprentat este o alegere practica pentru amenajarea unei curti,pentru ca ofera foarte multe avantaje.In primul rand betonul amprentat este rezistent la inghet,viscol puternic sau caldura mare.
In asa fel curtea ta va ramane intact ani de-a randul.Betonul amprentat se poate turna intr-o mare varietate de modele in functii de preferintele fiecaruia.Este foarte usor de intretinut, rezista la pete si murdarie.
Zona de relaxare
La o curte correct amenajata nu ar trebui sa lipseasca un spatiu dedicat relaxarii si socializarii.
Instaleaza o terasa sau o platforma de lemn unde sa pui mobila,caune si mese, pentru a crea un loc perfect pentru petrecerea timpului in aer liber.
Doteaza zona cu perne si perdele pentru a oferi un aspect primitor si placut. Pune umbrelele sau pergolele pentru ca iti ofera protectie impotriva razelor solare puternice pe timpul verii.
Iluminat adecvat
Un aspect de multe ori neglijat de propietari de case, dar foarte important pentru o curte, este iluminatul.Doteaza curtea cu lumini potrivite pentru a pune in valoare elementele cheie ale curtii si pentru a crea o atmosfera placuta pe timpul serii si noptii.
Instaleaza lampi de podea sau spoturi pentru a evidentia anumite plante sau elemente de decor
Elemente decorative
Pentru a completa curtea si pentru a-i conferi personalitate,adauga elemente decorative:statui, fantani, artefacte de gradina sau chiar picturi murale pe zidurile casei.In functie de preferinte tale, poti opta pentru elemente moderne ori traditionale, minimaliste sau excentrice. Elementele decorative bine alese vor adauga un farmec distinct curtii tale.
Spatiu verde si gazon bine intretinut
Un gazon verde si bine ingrijit trebuie sa fie o componenta principala a curti tale.Mentine tot timpul gazonul intr-o stare buna,uda-l si taie-l in mod regulat.
Zona de joaca pentru copii
Daca ai copii sau primesti in vizita cu copii, este important sa creezi in curtea ta o zona de joaca sigura si distractive pentru cei mici.Puteti instala un leagan,un tobogan, o trambulina, o piscina pentru a-i tine pe cei mici ocupati si fericiti.
Zona de joaca trebuie sa fie amplasata intr-un loc vizibil si bine iluminat pentru siguranta copiilor
Cu putin efort si planificare atenta, poti sa transformi spatiul exterior intr-un refugiu relaxant si atragator pentru toti membrii familiei si pentru vizitatori.