Cum se curata betonul amprentat

Betonul amprentat este durabil si poate rezista foarte mult in tmp daca este ingrijit corespunzator, in  unele cazuri betonul amprentat este mult mai durabil decat alte tipuri de betoane cu care am fost obisnuiti pana acum.

Cum se curata si se mentine betonul amprentat:

Nu permiteti resturilor, frunzelor sa stea o perioada lunga de timp pe suprafata betonului, pastrati suprafata libera curatand totul cu o matura, spalati deasemenea cat mai des suprafata.

Există o varietate de moduri de a elimina petele aparute pe suprafata betonului, cum ar fi murdăria, urmele anvelopelor, petele de frunze și petele de grăsime.

În unele din aceste cazuri, este foarte posibil ca apa sa nu fie sufiecienta si sa aveti nevoie de solutii chimice de curățare mai puternice sau o spălare cu un jet puternic de apa.

Solicitati firmei care va facut lucrarea sa va ofere solutii de curatare.

Etanșarea periodică este cea mai bună modalitate de a vă proteja betonul de penetrarea umezelii, de condițiile de ingheț sau dezgheț, de substanțele chimice de dezghețare și de abraziune.

Pentru a proteja culoarea și luciul suprafeței de beton, trebuie utilizat un material de etanșare pentru a ajuta la prevenirea decolorării.

Unul dintre beneficiile betonului amprentat fata alte materiale ca asfaltul sau pavelele este că acesta este mult mai accesibil.

Necesită o întreținere minimă, deoarece nu este nevoie să o sigilați sau să o resigilați așa cum ați face-o cu asfaltul sau pavelele.

Din punct de vedere tehnic, betonul este un material foarte dur, care poate rezista la uzură, este rezistent si la intemperii și decolorare, ceea ce înseamnă că va arăta foarte frumos multi ani de zile.

Ca orice alt tip de beton si acest tip are nevoie de o atentie si o intretinere cat mai mare pentru a rezista in timp

Betonul amprentat trebuie sigilat după ce a fost turnat, pentru a-l proteja de decolorare

Betonul amprentat se poate deterioara daca intra in contact cu sarea, deci este de evitat sa folositi sarea pentru dezapeziere sau pentru orice fel de activitate ce poate intra in contact cu betonul.

Detergentul simplu și apa sunt cele mai bune opțiuni pentru curățarea betonului amprentat.

In cazul piscinelor daca sa utilizati beton amprentat pentru marginea ei trebuie sa va asigurati ca orice excess de apa din piscina este drenat și că puntea este curățata  in mod regulat pentru a preveni creșterea algelor sau a altor plante/buruieni, etc.

Betonul aprentat se poate deteriora chiar si atunci cand parcati masina si anvelopele sunt foarte foarte calde, este indicat sa parcati masina pe beton doar atunci cand anvelopele sau racit.

Chiar daca costurile pentru intretinerea betonul amprentat este redusa este bine sa aveti grija de el pentru o durata cat mai lunga de folosinta.

Urmați aceste sfaturi și vă veți putea bucura de betonul amprentat pentru mulți ani.

Sperăm că ați găsit aceste informații utile și vă invităm să ne contactați dacă aveți întrebări suplimentare, raspundem in cel mai scurt timp.Multumim