Inovație și stil – de ce să alegem betonul amprentat?

Pavajul din beton amprentat este acum la modă datorită anumitor caracteristici specifice: se toarnă monolit, creează suprafețe cu efect estetic de piatră naturală, imită roca sau cărămida, chiar și lemnul. De regulă pavajele din beton amprentat se găsesc într-o gama variată de modele și culori, atât pentru exterior cât și pentru interior.

Betonul amprentat prezintă o bună durabilitate în timp în absența întreținerii suprafețelor, are o bună rezistență la factorii atmosferici și la razele UV, are și impermeabilitate, proprietăți antimucegai, antialunecare, ceea ce îl face recomandabil pentru pavajul curților, piețelor, trotuarelor, a zonelor pietonale, a parcărilor, a centrelor comerciale, a hotelurilor sau piscinelor, a restaurantelor, cafenelelor sau spațiilor comerciale cu acces stradal

Un astfel de pavaj din beton amprentat este rezistent și durabil., Fabricarea lui se face practic din beton iar acest material este ieftin în comparație cu clasicele metode de pavare: cărămidă, piatră, granit. Constructorii și arhitecții au început să recomande betonul amprentat ca o alternativă mult mai ieftină a pavajelor clasice. Din punctul de vedere al întreținerii, pavajul din beton amprentat are costuri de întreținere aproape nule. Doar odată la 2-3 ani necesită o relacuire și este din nou că la început, păstrându-și frumusețea și eleganta.

Datorită versatilității sale, betonul amprentat poate fi folosit cu succes pe o serie de suprafețe verticale, în holuri și zone de intrare în locuința sau pentru clădirile de birouri. Se poate folosi pentru a placa pereți verticali cum ar fi ziduri de grădina, diferite tipuri de scări interioare sau exterioare. Se poate folosi și indoor, la zona șemineului, pentru blaturi de bucătărie sau chiar cabine de dus.

Placarea cu beton amprentat poate fi abordată și în cazul aplicarilor orizontale standard, pentru a crea o zona de trecere de la pereți la suprafață solului. Pereții placați cu beton amprentat sunt excelenți pentru realizarea unui model unitar pe întreagă proprietate. Mulți preferă să folosească beton amprentat inclusiv în perimetrul piscinei, pentru pereți de garaj sau o anumită suprafata din pereții casei, în cadrul anumitor zone de trecere sau pereți speciali.

Locuințele personalizate cu beton amprentat au de multe ori un aer absolut asemănător cu materiale mult mai scumpe: piatră, marmură, granit. Comparat cu piatră, betonul amprentat este mult mai ieftin și poate fi colorat într-o gama de nuanțe și culori mult mai variate. Se pot realiza pavaje și în interior și în exterior. În general cele mai multe cereri sunt pentru exterior, dar nici în interiorul casei nu este exclus. Pentru un decor de inspirație rustică și un aer mai rece, se poate folosi și în interior placare verticală cu beton amprentat.

Specialiștii recomandă betonul amprentat pentru proprietăți și caracteristici deosebite. Este un material rezistent în timp, facă față cu succes schimbărilor și variațiilor vremii, fiind rezistent la îngheț și la temperaturi foarte ridicate, comportându-se foarte bine și la expunerea la radiație UV. Suprafețele placate cu beton amprentat nu permit dezvoltarea vegetației spontane în vecinătatea lui, așa cum se întâmplă cu pavajele clasice. Acest gen de suprafețe nu se deniveleaza la suprafață și nu se deformează în timp. Constructorii oferă o gama variată de forme și culori, executate într-un timp destul de scurt.

placare verticală cu beton amprentat.
Pavajul din beton amprentat
Inovație și stil – de ce să alegem betonul amprentat