Lac de sigilare pentru beton amprentat – intrebari si raspunsuri

Iata unele din cele mai frecvente intrebari si raspunsuri despre lacul de sigilare a betonului amprentat.

Proprietarii care comanda realizarea pavajelor din beton amprentat primesc intotdeauna recomandari din partea echipei de lucru de a plati in plus pentru sigilare si finisare. Aceasta este o etapa foarte importanta a procesului de turnare a betonului amprentat si nu trebuie sa treceti peste ea.

Pentru ce suprafata ar trebui sa folosesc lacul de sigilare?

Betonul amprentat din exterior, indiferent de regiunea in care se afla, ar rebui sa fie sigilat prin acoperiea cu un lac protector. Astfel, el va rezista mai bine la conditiile de trafic si la inghet/ dezghet. In alte zone, betonul amprentat trebuie sigilat pentru reducera depunerii prafului, rezistenta la abraziune, rezistenta chimica, pastrarea unui aspect atractiv etc.

Ce se intampla daca nu sigilez pavajele din beton amprentat?

Betonul este un material poros care absorbe usor lichide. In caz de inghet- dezghet, expansiunea lichidului inghetat poate distruge suprafata betonului neprotejat. Uleiurile, grasimile, sarea si alte substante chimice de uz casnic pot determina decolorarea si deteriorarea betonului amprentat neizolat.

Cum va arata suprafata din beton amprentat sigilata?

Totul depinde de tipul de etansare pe care il alegeti. Majoritatea lacurilor de sigilare reactivi chimici sunt aproape transparente pentru ca penetreaza betonul. Agentii de etansare cu rasini acrilice pe baza de solventi si epoxizi asigura o imbunatatire semnificativa a culorii si confera betonului un aspect umed de luciu foarte frumos. Compozitiile pe baza de rasina acrilica si apa ofera o imbunatatire moderata a culorii si un aspect satinat. Membranele de etansare a betonului amprentat sunt disponibile intr-o gama larga de finisaje, de la mat la luciu intens. Alte solutii de sigilare pot fi colorate cu nuante translucide sau opace.

Cum se aplica lacul de etansare pe suprafata cu beton amprentat? Pot sa fac singur aceasta operatiune?

Multe lacuri de sigilare pot fi aplicate cu ajutorul unui instrument simplu, cum ar fi un cilindru de vopsit cu un pulverizator de pompare. Aceste lacuri sunt in general agenti de etansare cu rasini acrilice, agenti de etansare cu penetrare reactiva, epoxizi 50% si solventi 50%. Solutiile foarte bune, cum ar fi epoxidele 100% si poliureurile, necesita instalare profesionala folosind instrumente si tehnici speciale.

Cand se aplica lacul de sigilare?

Majoritatea lacurilor de sigilare cu rasini acrilice si unii agenti de etansare siliconati sau silicati trebuie aplicati imediat ce betonul proaspat poate rezista la greutatea unei persoane. Alte substante de sigilare, silani si siloxani – si cele mai multe straturi de inalta performanta, cum ar fi epoxi si uretani, trebuie aplicate numai dupa ce betonul este complet uscat (asta inseamna in general dupa 28 de zile de la turnarea betonului). Aproape orice lac de sigilare poate fi aplicat dupa 28 de zile de la turnarea betonului.

Call Now Button