Mentenanta betonului amprentat

Daca esti un cautarea unui concept de constructie care sa fie durabil si usor de intretinut totodata, betonul amprentat este una dintre cele mai bune solutii. Il poti folosi drept pardoseala pe un amplasament, dar totodata si la exterior, pentru pavarea unor alei, medii de trafic intens etc.

Datorita calitatii si a complexitatii intregului proces de obtinere a betonului decorativ, acesta este extrem de practic si adecvat in diferite domenii, atat personale si profesionale. Cu o mentenanta corespunzatoare poate rezista si pana la 20 ani, chiar si cu mult peste. Asadar, daca si tu iti doresti sa apelezi la beton amprentat sau daca ai facut-o deja, iti oferim un ghid de bune practici privind mentenanta corespunzatoare a acestuia.

Cu ajutorul betonului amprentat iti poti delimita cu usurinta aleile, bordurile, dar si sa amenajezi toate spatiile conform bunului plac. Daca-ti doresti un pavaj alb, poti opta pentru acest tip de beton amprentat, dar poti bineinteles sa experimentezi zeci de nuante si modele dorite, care se asorteaza perfect cu fatada casei si/sau alte constructii din mediul inconjurator.

Cat despre utilizarea betonului amprentat la interior, acesta este ideal in cazul subsolurilor unde va doriti sa creati un mediu prietenos si sigur pentru depozitarea unor obiecte sau pe care sa-l transformati inclusiv intr-o incapere demna de recreere si activitati de familie, poate o camera extra de dormit in situatii exceptionale. Betonul amprentat iti permite asadar sa experimentezi numeroase stiluri de amenajari interioare si exterioare, dar totodata contribuie si la siguranta ta si a locuintei tale, pe termen lung. Costurile sunt inzecit mai mici fata de alte proiecte de amenajare, procesul este unul simplu si rapid de realizat de catre un specialist, astfel ca ai doar avantaje de care sa profiti prin utilizarea acestuia

Mentenanta betonului amprentat

In esenta, mentenanta betonului amprentat este una deloc complicata. In momentul in care acesta se murdareste cu diferite substante e suficient deseori sa te folosesti de produse obsinuite de curatenie ca sa-l readuci la starea initiala – uneori apa cu sapun, alte ori inclusiv apa simpla si curata. Spalarea betonului cu solutii poate avea un grad de eficienta mai crescut in vederea indepartarii murdariei, insa agentii chimici propriu-zisi, utilizati consecvent, pot creste uzura betonului si sa-i scada durabilitatea, respectiv aspectul impecabil.

Acelasi lucru se poate intampla si daca acesta este intens uzat si zilnic, fie atunci cand este spalat cu o apa intens mineralizata. Din orice punct de vedere am primi mentenanta betonului decorativ, sesizam faptul ca nimic nu e nemuritor, nici betonul amprentat de altfel. Dar totusi, rezistenta acestuia la presiune si uzura este mai mare decat cea a unui beton obisnuit, iar aspectul vizual ce poate fi personalizat in functie de nevoi si dorinte este cu adevarat un mare plus.

Chiar daca structura acestuia este una destul de stabila, odata cu uzura periodica trebuie sa mai stii ca, la cativa ani este recomandat sa reaplici luciul final. Bineinteles, acest proces nu trebuie realizat de catre tine in mod personal, ci de catre un expert care-l va aplica corespunzator si cu maxim de raspundere. Reaplicarea sigiliului sau a luciului final contribuie astfel la cresterea durabilitatii si la mentinerea aspectului estetic, ceea ce inseamna ca poti preveni asadar o serie de costuri si procese de reconstructie mult mai costisitoare.

In cazul in care zona in care este pozitionat este supusa cu desavarsire unor incidente, poti apela si la o serie de factori extra care sa te ajute. De exemplu, poti aplica un sistem de canalizare in apropierea acestuia pentru colectarea unor cantitati de apa in exces, astfel incat apa sa nu se mentina pe beton o perioada indelungata de timp si sa cauzeze treptat o oarecare eroziune. Bineinteles, betonul amprentat poate preveni numeroase situatii de acest gen, datorita stabilitatii si rezistentei sale la conditii extreme de mediu.

Mai poti apela si la o serie de accesorii, precum covoare fel de fel sau materiale extra cu ajutorul carora sa oferi un plus de protectie betonului. Cu toate acestea, procesul s-ar putea dovedi destul de costisitor, asa ca o simpla igienizare de baza, efectuata periodic, poate fi suficienta.