Stil si eleganta cu beton amprentat

            Betonul amprentat este o tehnica inovatoare care iti pune creativitatea la incercare. In vreme ce pavajul clasic presupune amplasarea pieselor dala cu dala, pavajul cu beton amprentat implica folosirea unor matrite pentru crearea modelelor. 

            Cu ajutorul matritelor, meseriasii obtin tipare care imita aspectul unor roci minerale, pietre, caramizi si a altor texturi deosebite. Daca esti impatimit al clasicului, cu siguranta iti va placea aspectul de piatra invechita. Exista numeroase metode prin care se pot crea diferite efecte unice. In procedeul de amprentare a betonului se foloseste un cofrag. Dupa turnarea betonului si modelarea cu matritele, betonul poate fi acoperit cu o substanta de decofrare. Aceasta se gaseste pe mai multe nuante si are rol estetic. Materialul de decofrare lasa impresia de tranzitie intre culori si poate fi folosit cu succes pentru a crea aspectul de piatra invechita. 

            In cazul in care vrei sa adopti stilul modern si elegant, poti opta pentru betonul amprentat cu aspect de roci scumpe precum este granitul sau marmura. Gama larga de nuante iti vor permite imitarea cu succes a celor mai dorite texturi. Umple spatiul in care locuiesti cu un aer nonconformist si alege un pavaj cu aspect de piatra cubica dispusa circular. Daca te simti atras de natura, poti alege modele cu motive florale, frumos colorate. 

            Betonul amprentat este o solutie foarte eficienta pentru a imprejmui o piscina, dar si pentru a crea un model deosebit in interiorul acesteia. Materialul este rezistent la apa, isi mentine frumusestea si luciul. Sabloanele cele mai folosite imita dusumeaua de lemn sau aspectul de pietre neregulate. Modelul care imita lemnul implica trasarea unor linii multiple, cu rolul de a impiedica alunecarea si de a mentine stabilitatea persoanelor care pasesc pe suprafata de beton. 

            Pentru alei si drumurile de acces a autoturismelor, poti folosi matrite de beton amprentat cat mai complexe. Antiaderenta este pe primul plan, iar cu cat modelul dispune de mai multe striatii, cu atat suprafata este mai stabila. Astfel, nu exista posibilitate de derapare pe vreme de ploaie sau ninsoare. In ceea ce priveste petele, nu trebuie sa iti faci griji. De pe suprafata betonului amprentat se curata foarte usor picaturile de ulei de la masina. Betonul amprentat este rezistent la substante care in mod normal afecteaza, precum este mucegaiul, alergenele si praful.           

In spatiile industriale sau comerciale este de preferat un model cat mai simplu. Accentul trebuie pus pe calitate, nu neaparat pe partea estetica. Se poate imita aspectul de pavele clasice sau de piatra dreapta. Betonul amprentat are in alcatuirea sa fibre speciale care impiedica aparitia fisurilor. De aceea, suprafata poate fi folosita de catre oricine si in orice sector de activitate. 

            Betonul amprentat este o alegere ideala, care iti ofera o varietate de idei. Foloseste-ti gandirea creativa pentru o transformare originala a casei sau a spatiului de afacere.

Call Now Button