Beton amprentat la temperaturi inalte

Soarele influenteaza calitatea proiectului de amprentare beton, de la inceput pana la final.

Betonul este cea mai importanta variabila in amprentarea la temperaturi inainte.

Cand e foarte cald afara, majoritatea echipelor de lucru vor incepe sa adauge substante speciala in mixul betonului de turnat. Dar, ce cantitate ar trebui folosita? Exista si alternative mai bune?

Cand sunt temperaturi inainte, obiectivul tau este sa torni betonul cat mai repede posibil.

Mai departe, te vei confrunta cu perspectiva descurajanta de a determina daca betonul este gata sau nu pentru amprentare.

O crusta falsa ori putin formata inseamna adesea ca operatiunile de amprentare ar putea debuta prea repede. Poate ca partea de sus pare gata, dat corpul betonului este inca moale. Acest lucru poate induce in eroare.

Unii proiectanti fac greseala de a adauga apa in beton pentru a putea prelungi momentul de amprentare.

Acest lucru nu este recomandat. In cadrul proiectelor comerciale, apa adaugata este atent monitorizata pentru a preveni rezistenta scazuta a betonului si fisurarea excesiva a contractiei.

Stim cu totii ca betonul este colorat de pigmentii de culoare din ingredientele de beton – ciment, nisip si agregat.

Dar ceea ce uitam este influenta pe care o are apa in diluarea culorii.

Desigur, in cazul unei lucrari de intarire a culorii, nuanta de baza nu reprezinta o problema, dar rezistenta la compresiune, fisurile de contractie si durabilitatea in conditii de inghet- dezghet sunt cu siguranta o problema. S

O modalitate mai bune pentru a mentine locabilitatea, fara intarzierea cauzata de substantele speciala sau daunele cauzate de excesul de apa – poate fi utilizarea unui superplasticizator cu actiune rapida.

Multe din acestea pot fi adaugat chiar la fata locului, unde are loc amprentarea suprafetei, dupa cum este necesar.

Amestecarea unuia dintre aceste produse in camion timp de 5 minute poate economisi ore intreti de conservare, comparativ cu utilizarea substantelor de intarziere sau adaugare de apa.

Seteaza un plan

Amprentarea betonului de calitate necesita intotdeauna planificare si talent – motiv pentru care antreprenorii buni au succes si sunt mereu solicitati. Insa amprentarea in timpul temperaturilor crescute necesita o planificare si o pregatire specaial pentru a face fata rapid schimbarilor bruste aduse de temperatura, vant, averse de ploaie etc.

Planul ar trebui sa includa o schita care sa prezinte secventialitatea operatiunilor de amprentare – ce trebuie sa se intample prima data si care sunt pasii urmatori.

Acest lucru poate parea irational pentru unii proprietari, dar  atunci cand trebuie sa delegati sau apare o problema in setarea matritelor, diferenta se va cunoaste.