Ce probleme pot aparea pe suprafata pe care s-a montat beton amprentat?

Exista mai multe probleme ce pot aparea in montarea de beton amprentat, dar in continure vom face referire la amestecul de ciment.

Amestecul are prea mult sau prea putin ciment

Amestecul trebuie sa fie adecvat pentru montare. Amestecul nu trebuie sa aiba mai mult de 10 mm grosime si compozitia trebuie sa fie una corespunzatoare. Daca un amestec este prea pietros sau are pietrele prea mari, atunci suprafata poate avea de superit. daca la amestec se adauga prea putina piatra, veti avea doar ciment si nisip, iar rezistenta totala va fi compromisa.

Vremea va determina ce tip de amestec este necesar. Daca este o zi calda, cu putin nori, se va opta pentru un amestec mai umed. In schimb, in lunile de iarna se va opta pentru un amestec semi-uscat.

De ce trebuie sa tineti cont:

Ce fel de amestec se foloseste?

Cereti confirmare din partea firmei de montare beton amprentat atunci cand ajung pe proprietatea dumneavoastra. Ar trebui sa se faca un test, iar cel care conduce operatiunea va poate arata despre ce este vorba.

Probleme ce tin de drenaj in montarea betonului amprentat

O alta problema frecventa ce apare in montarea betonului amprentat tine de drenaj. Aceasta poate apare din cauza canalelor de drenal asezate incorec sau din cauza scurgerilor de dimensiuni gresite ori blocate. Exista mai multe cauze. Trebuie acordata maxima atentie. Daca scurgerea principala este blocata, vor exista probleme serioase de drenaj.

Deci, cum va asigurati ca drenajul este realizat in mod corect si cum puteti minimiza riscul problemelor de drenaj?

Din nou, este important sa se acorde atentie modului in care zona curenta (inainte de inceperea lucrarilor de pregatire) dreneaza apa.

Lucruri de avut in vedere:

– Apa se scurge in straturi?

– Apa coboara la vale?

– Exista o scurgere la mijloc, care poate combate adunarea apei?

-Exista scurgere pentru apa murdara sau de ploaie?

Uitati-va sa vedeti unde se scurge apa de la stresini. Exista un traseu clar pentru eliminarea apei?

Probleme ce tin de vreme

Vremea poate fi imprevizibila. Daca pare ca va ploua (in afara de cativa stropi) atunci montarea betonului amprentat trebuie amanata. Daca montarea se face in ploaie,  in cel mai bun caz stropii vor lasa urme pe suprafata de beton amprentat. In cel mai rau caz cimentul si vopseaua vor fi complet indepartate, lasand la vedere simple pietre din amestecul de beton expus.

Daca vremea este prea calsa, intaritorul de suprafata se poate usca prea repede si exista risc sporit de fisura. Daca este prea frig (aproape de inghet) atunci exista riscul ca apa sa ingheite in amestecul de beton si fisurile se produc aproape imediat.

Si rafalele de vant pot fi o problema. Crengutele si frunzele pot fi aruncate in betonul amprentat si pot lasa urme inestetice.