Mini-ghid de prevenire a inundatiilor in curte cu ajutorul betonului amprentat

Nu e deloc placut sa te trezesti intr-o dimineata frumoasa si senina, in care ti-ai putea servi linistit cafeaua pe terasa din fata casei, servind o cafea in timp ce te inconjoara parfumul florilor, cu o curte inundata dintr-un colt in celalalt din cauza unei furtuni violente sau a unor alte incidente.

Inundatia curtii tale nu doar ca-ti pune casa in pericol sau garajul prin posibilitatea infiltrarii apei inauntrul acestor incaperi, dar in acelasi timp ti-ar putea afecta si plantele, curtea echipata cu gazon, decoratiunile de exterior etc. Asadar, dupa o inundatie poate urma un proces anevoios de reconsolidare si/sau reamenajare a locuintei, dar pot fi necesare si o serie extra de costuri pentru a redobandi controlul si confortul din mediul tau de trai. Poti preveni insa toate aceste lucru instalandu-ti un sistem de scurgere bine realizat, cat si betonul amprentat. Cum? Vei afla in cele ce urmeaza.

Cum previi inundatiile cu ajutorul betonului amprentat

Betonul amprentat poate fi amplasat atat in garaj sau la fatada casei, cat si in curte, in locul unor alei obisnuite pe care sa le pavezi cu pietre si diferite alte materiale de constructie.

Datorita amplului proces de creatie, cat si a structurii obtinute in cele din urma, acesta nu doar ca previne cresterea unor buruieni pe suprafata aferenta, dar si aparitia daunatorilor. Insa unul dintre efectele sale benefice este si faptul ca poti preveni inundarea unor suprafete, pentru ca durabilitatea crescuta a acestuia si structura perfecta nu permite inundarea sau deteriorarea acestuia. Practic, daca ai un sistem de canalizare bine pus la punct si/sau un sistem centralizat extra de scurgere, betonul amprentat nu absoarbe apa iar tot surplusul poate fi redirectionat astfel incat curtea ta sa nu se transforme intr-o adevarata piscina.

Poti amplasa acest beton sub un unghi inclinat iar sistemul de canalizare/colectare a apei de ploaie sa-l amplasezi in diferite locuri ale aleilor, inclusiv la intrarea in garaj, astfel incat cantitatile de apa in exces sa nu se acumuleze in cantitati foarte mari.

Cu ajutorul betonului amprentat iti poti delimita cu usurinta aleile, bordurile, dar si sa amenajezi toate spatiile conform bunului plac. Daca-ti doresti un pavaj alb, poti opta pentru acest tip de beton amprentat, dar poti bineinteles sa experimentezi zeci de nuante si modele dorite, care se asorteaza perfect cu fatada casei si/sau alte constructii din mediul inconjurator.

Cat despre utilizarea betonului amprentat la interior, acesta este ideal in cazul subsolurilor unde va doriti sa creati un mediu prietenos si sigur pentru depozitarea unor obiecte sau pe care sa-l transformati inclusiv intr-o incapere demna de recreere si activitati de familie, poate o camera extra de dormit in situatii exceptionale. Betonul amprentat iti permite asadar sa experimentezi numeroase stiluri de amenajari interioare si exterioare, dar totodata contribuie si la siguranta ta si a locuintei tale, pe termen lung. Costurile sunt inzecit mai mici fata de alte proiecte de amenajare, procesul este unul simplu si rapid de realizat de catre un specialist, astfel ca ai doar avantaje de care sa profiti prin utilizarea acestuia