Betonul amprentat te ajuta sa-ti transformi gradina intr-un loc de relaxare

Daca ti-ai achizitionat o casa cu o curte generoasa sau beneficiezi de un astfel de spatiu primit mostenire pentru casa visurilor tale, cu siguranta te vei gandi la optinea de a-ti amenaja cel putin o gradina mica. Bineinteles, dincolo de utilitatile practice ale gradinii din viata de zi cu zi, unde regasim gradina de legume si pomi fructiferi, anumite sectiuni ale acesteia mai pot fi utilizate si pentru relaxarea ta fizica si psihica. Astfel, in functie de perimetrul pe care-l ai la dispozitie, iti poti amenaja un foisor, un loc de joaca pentru copii, o zona in care sa-ti poti parca masina etc. Bineinteles, daca spatiul nu este o problema, le poti avea inclusiv pe toate la un loc.

Iar atunci cand iei decizia de a-ti transforma gradina sau un mic perimetru al curtii tale intr-un loc de relaxare, betonul amprentat iti poate veni in ajutor.

Cum sa-ti transformi gradina intr-un loc de relaxare prin intermediul betonului amprentat

Betonul amprentat poate servi ca o baza pentru foarte multe constructii. De exemplu, poti alege sa-ti creezi un foisor deschis, iar baza si scarile sa ti le creezi din beton amprentat. Este o decizie excelenta daca nu vrei sa-ti bati capul cu mentenanta, cu accidentele, cu socurile la care ar putea fi expusa baza. Totodata, betonul amprentat te poate feri de infiltratiile de apa, respectiv de inundatii, care nu se vor acumula in acelasi mod ca in cazul unor constructii obisnuite la curte. Bineinteles, asta nu inseamna ca nu ar trebui sa ai in vedere instalarea unui sistem de redirectionare a apei, respectiv un sistem de canalizare eficient.

De asemenea, iti poti pava intreaga gradina cu beton amprentat. Iar odata ce ai facut asta, ulterior iti poti desfasura activitatile dorite precum in mod obisnuit. De exemplu, poti monta un cort, o terasa unde sa stai cu prietenii tai, in aer liber, un loc de joaca pe care sa-l dotezi cu un strat antiderapant ca sa previi incidentele neplacute.

Nu vei mai avea nici grija curatatului curtii in mod periodic, deoarece acest tip de beton decorativ se realizeaza in straturi suprapuse de conglomerate, iar forma finala nu permite dezvoltarea plantelor nedorite. Daca ar fi sa construiesti un foisor cu o baza din lemn, acesta nu doar ca nu este rezistent la umiditate, dar in acelasi timp te poti trezi si cu insecte, rozatoare etc. La fel de anevoios poate fi procesul de mentenanta al marmurei sau al betonului clasic care, se poate deteriora mult mai usor decat betonul amprentat.

In plus, posibilitatea de personalizare iti ofera posibilitatea de a-ti transforma gradina de relaxare dupa propriul stil si propriile placeri, astfel incat si gradina ta sa aiba un aspect de ultima generatie. Incearca-l si tu si o sa ne multumesti mai tarziu!