Locuitul la curte este deseori asociat cu o forma de libertate deplina in care ai un perimetru mult mai mare la dispozitie fata de cel pe care-l poti avea atunci cand locuiesti la apartament, pe care ti-l poti amenaja dupa bunul plac. Desigur, asta nu inseamna ca o sa scapi neaparat de galagie, de ochii curiosi ai vecinilor etc.
Dar iti poti construi casa visurilor dupa nevoi, cu cate etaje iti doresti, si totdata sa-ti amenajezi o gradina frumoasa si una sau mai multe alei deosebite prin care sa-ti faca o adevarata placere sa intri in casa sau sa iesi la aer curat, la tine in curte.
Totusi, modernizarea curtii nu e nicicum un aspect pe care il poti scoate din calcul pe termen lung sau care nu va impune o investitie semnificativa de bani. Desigur, cu cat curtea e mai mica sau proiectul de amenajare mai simplu, cu atat si costurile pot fi mai reduse. Principalele eforturi materiale se vor aloca pe materialele de constructii, urmate de plata necesara unui meserias specialist, eventual unui designer de exterior care-ti poate transforma prin cunostintele sale si cu priceperea aferenta, curteea intr-un loc de poveste.
Cum nu e simplu sa ai o anumita viziune in ceea ce priveste constructia si amenajarea unei case, amenajarea curtii poate fi la fel de anevoioasa. Alegerea materialelor potrivite e fara indoiala cel mai dificil aspect, mai ales cand iti doresti sa pavezi eficient curtea, astfel incat rezultatul final sa fie unul modern, echilibrat in raport cu fatada casei, dar si sa fie rezistent si de ce nu, cat mai putin costisitor. Astfel, cu siguranta iti vei pune intrebarea ce e mai potrivit pentru tine – pavelele clasice sau betonul amprentat.
Diferente si asemanari intre pavelele clasice si betonul amprentat
Ambele forme de pavaje sunt utilizate pe scara larga si sunt usor similare ca proprietati, dar si ca pret. Asa ca poate fi usor dificil sa te poti decide cu usurinta, intre cele doua.
Insa, specialistii cunosc in detaliu diferentele dintre cele doua forme, astfel ca ei iti pot sugera cele mai potrivite alegeri, in functie de toate nevoile si specificatiile tale.
Inainte de toate, trebuie sa stii ca pavelele clasice sunt ideale exclusiv pentru exterior, in timp ce betonul clasic se poate transforma intr-o adevarata capodopera de design chiar si pentru anumite zone de interior ale locuintei. Betonul amprentat este utilizat inclusiv in mediile industriale, datorita rezistentei superioare la greutati ridicate.
Totodata, betonul amprentat se realizeaza intr-un proces tot unitar pe suprafata data, ulterior nivelarii si a cofrarii terenului astfel incat rezultatul sa fie unul uniform. Insa, in ceea ce priveste pavelelele, la acestea exista riscul de scufundare sau de deteriorare mai rapida, iar procesul de refacere nu va duce intotdeauna la un rezultat la fel de uniform ca cel initial.
Ambele se intretin usor, dar manopera si costurile de intretinere sunt mult mai reduse pentru betonul amprentat.