De ce betonul amprentat e cea mai dorita optiune din ultimii ani

Daca doresti sa profiti de vremea buna ca sa dai un refresh casei tale in ansamblu sau zonei de lucru, fara indoiala vei descoperi cel putin o data in cautarile tale informatii si prezentari cu si despre beton amprentat. Daca nu esti un specialist de meserie sau un designer cu experienta, cu siguranta accentul pus in mediul fizic si cel online, pe betonul amprentat, iti va starni interesul.

Iata si explicatiile de rigoare care te vor ajuta sa intelegi de ce betonul amprentat este una dintre cele mai cautate, dorite si alese optiuni in materie de amenajari, in ultimii ani.

De ce betonul amprentat e cea mai dorita optiune din ultimii ani

  • Pentru costul redus

Spre deosebire de alte metode utilizate la amenajarile exterioare (cu precadere, dar nu numai), betonul amprentat poate fi considerata una dintre cele mai bune metode de amenajare din punct de vedere al raportului calitate-pret.

Astfel, daca ai nevoie de o solutie care sa fie durabila, sa nu te coste mult, sa fie usor de implementat conform dorintelor, betonul amprentat e elementul cheie.

  • Pentru versatilitate

Betonul amprentat este din ce in ce mai folosit atat la costructii personale, cat si la constructii industriale. Dar el se va regasi in foarte multe amenajari, atat de exterior, cat si in cele de interior. Unii folosesc betonul amprentat inclusiv la fatada caselor sau la obtinerea unor perimetre destinate relaxarii sau al protectiei.

  • Pentru timpul redus de executie

Atunci cand iti pui in plan sa faci renovari sau sa construiesti ceva nou, cu siguranta nu ar trebui sa scoti din calcul si posibilitatea ca unele proiecte si/sau finisaje necesita mai mult timp de lucru decat ti-ai fi propus initial. Uneori, timpul se poate dubla, iar aceste erori de calcul apar in nenumarate cazuri din lipsa de experienta si pricepere, nu neaparat de nepriceperea meseriasului. Bineinteles, iti recomandam atunci cand doresti amenajari cu beton amprentat sa gasesti un expert care deja sa stie etapele de lucru. Cert este ca, spre deosebire de alte materiale/proiecte, crearea betonului amprentat in intreg ansamblul sau, va fi extrem de rapida.

  • Pentru posibilitatea de a-ti personaliza locul

Chiar daca lucrarile apropiatilor (si nu numai) sunt deseori o adevarata sursa de inspiratie, asta nu inseamna ca nu poti obtine acelasi efect estetic in amenajari sau chiar un rezultat mult mai corespunzator si mai frumos, prin intermediul betonului amprentat.

Betonul amprentat permite o personalizare vasta, datorita matritelor si a combinatiilor care permit crearea si obtinerea unor vaste modele si culori. De exemplu, o serie de pavaje din beton amprentat pot fi 1:1 cu o serie de constructii din marmura sau ceramica, fara sa fii nevoit sa apelezi la aceste materiale ce sunt fragile si care pot necesita costuri mult mai ridicate.