Top amenajari exterioare cu beton amprentat

Este oare betonul amprentat, pe cat e de popular, pe atat de versatil? Bineinteles! Daca nu ai un buget foarte mare sau daca te gandesti sa dai drumul unor proiecte de amenajari exterioare cu un rezultat de top, dar cu un buget redus, betonul amprentat cunoscut si sub numele de beton decorativ, poate fi o optiune excelenta.

Costurile sunt in general mult mai mici spre deosebire de alte procese si materiale de constructii, iar daca nu ai o viziune sau o pricepere tehnica iesita din comun, vei ramane cu suficiente economii incat sa poti apela inclusiv la un designer specialist in astfel de amenajari cu beton amprentat si nu numai.

Iar daca ai nevoie de putina inspiratie in ceea ce priveste posibilele destinatii si tipurile de amenajari disponibile, iti oferim o mana de ajutor.

Top amenajari exterioare cu beton amprentat

  • Pavarea unei alei

Atunci cand locuiesti la casa, curtea nu e doar oglinda omului care locuieste in ea, ci si oglinda sufletului sau. Si iti va fi mai mare dragul sa poti iesi dimineata sau in momentele de relaxare, sa te poti plimba linistit la tine in curte, fara sa trebuiasca sa strangi buruienile, sa tunzi gazonul si/sau iarba, sa te impiedici de o piatra etc. Astfel, aleile cu beton amprentat sunt extrem de prietenoase din multiple puncte de vedere, atat estetic, cat si functional. Prin intermediul lor vei putea sa omiti mentenanta constanta a curtii, iar tu vei avea alei de conexiune cu punctele de interes (intrarea in curte si in casa, respectiv catre zonele de relaxare) care sa arate fantastic si sa fie durabile totodata.

  • Crearea unor porti pentru curte

Daca ai cautat in piata sa-ti cumperi sau sa-ti amenajezi niste porti noi, cu siguranta ai observat preturile ridicate si calitatea infirma. Totusi, betonul amprentat iti poate pune la punct toate necesitatile. Sau il poti folosi drept structura de baza, pentru a inalta portile si pentru a avea un contrast perfect intre aleea din fata portii si aleile din interiorul acesteia. Fiind atat de durabil, nu va mai trebui sa invesesti in fiecare an pentru reconstructii periodice.

  • Amenajarea garajului

Intr-un garaj in care ai multiple activitati precum utilizarea unor echipamente electrice sau a unor solventi toxici, o pardoseala din beton amprentat poate face minuni.

Ea nu va permite impregnarea solutiilor si nici nu se va deteriora, oferindu-ti in acelasi timp un plus de siguranta. Totodata, iti poti transforma garajul si intr-o opera de arta, poate chiar un studio modern.

  • Amenajarea unei bucatarii de vara

Caldurile din timpul verii pot fi coplesitoare mai ales cand trebuie sa gatesti. Insa, avand o temelie din beton amprentat, nu doar ca temperatura va fi una optima in perioada calduroasa a anului, dar nici nu va mai trebui sa-ti faci griji ca vei sparge sau ca va curge ceva pe podea.