Cum sa ai grija de suprafetele acoperite cu beton amprentat?

Unul din motivele pentru care betonul decorativ este atat de popular tine de faptul ca necesita putina intretinere. In plus, este foarte rezistent in timp. Acestea fiind spuse, orice material de pavaj necesita o oarecare intretinere.

Curatarea si mentinerea corecta a suprafetelor din beton amprentat nu doar ca va oferi un aspect cu totul stralucitor aleilor si zonelor date, dar pe termen lung puteti economis bani. In plus, veti impiedica dezvoltarea muschiului si algelor care fac ca suprafetele cu beton amprentat sa devina alunecoase.

Iata cum puteti avea grija de aleile si zonele pavate cu beton amprentat

Tratati betonul cu grija

Nu este nicio indoiala: betonul este unul din cele mai durabile si rezistente optiuni din domeniul constructiilor. Niciun material nu este perfect insa, asa ca trebuie sa va luati niste masuri de precautie pentru ca betonul sa nu se deterioreze si sa va asigurati ca nu este supus unor presiuni inutile.

Incercati sa evitati supunerea betonului amprentat unei greutati prea mari: masini si vehicule foarte grele. Astfel, veti preveni fisurile. De asemenea, luati-va masuri de precautie si fiti cat se poate de atent atunci cand indepartati zapada de pe surpafata su beton amprentat. Uneltele metalice pot provoca pagube, in special daca sunt utilizate in mod repetat.

Curatati suprafetele din beton amprentat in mod regulat

Curatarea regulata a betonului amprentat il poate ajuta sa arate ca nou, chiar si dupa mai mult timp. In plus, veti impiedica depunerea murdariei, algerlor si altor resturi. Din fericire, curatarea betonului amprentat nu necesita multa munca, mai ales daca sunteti consecvent.

Pentru o curatare normala, folositi o matura de gradina sau un furtun. Retineti insa ca resturile si murdaria se pot depune mai ales in anumite perioade ale anului. Atunci cand frunzele cad toamna, de exemplu, suprafetele din beton amprentat sunt susceptibile de a aduna multe resturi. Pot fi mai dificil de curatat daca asteptati ca frunzele sa formeze un strat gros.

Re-etansati suprafetele din beton amprentat in mod periodic

Pentru resturile mai dificile care s-au acumulat de-a lungul tiompului, spalarea si resigilarea profesionala a betonului este, cu certitudine, cea mai buna modalitate de a lasa suprafata  curata, sigura si aspectuoasa. Spalarea sub presiune este un proces relativ rapid, iar un profesionist va poate ajuta sa eliminati toate resturile si muschii care s-au acumulat de-a lungul timpului pe suprafata.

Iata cat de usor este de intretinut betonul amprentat.