Beneficii ale betonului amprentat

Atunci cand este instalat in mod corespunzator, betonul amprentat, poate oferi o suprafata pavata atractiva si durabila pentru o terasa interioara sau pentru o zona de trecere.

Veti obtine aspectul de produs natural, cum ar fi piatra, pietris, caramida, ardezie, tigla sau chiar chereastea, intr-o gama foarte mare de modele si finisaje de culoare, la un pret accesibil si un timp de instalare destul de rapid.

Betonul amprentat este un produs solic care nu ar trebui sa permita nici macar cresterea buruienilor, daca este corect montat. Acest lucru se datoreaza modului in care se aplica – avand o baza foarte solida.

In afara de faptul ca ar trebui sa-l acoperiti cu un agent de etansare o data la 3 – 5 ani, practic betonul amprentat nu necesita intretinere deosebire.

Ar trebui sa gasiti o firma care va poate oferi consultanta in ceea ce priveste proiectarea modelului de beton amprentat si procesele necesare pentru realizarea lucrarii.

Aceste companii au de obicei un portofoliu cu exemple de lucrari cu beton amprentat, iar acest lucru va poate ajuta sa decideti mai usor ce varianta si culoare preferati pentru zona pe care aveti de gand sa o reamenajati.

Atunci cand nu este montat in mod corespunzator, betonul amprentat este aproape imposibil de reconditionat fara ca acest lucru sa nu fie vizibil. Indiferent daca vorbim despre o portiune care nu a fost corect amprentata, colorata sau decupata, va exista o diferenta evidenta intre doua zone diferite.

Manopera de calitate ieftina in aplicarea incorecta a intaritorului de suprafata de culoare, a agentului de etansare si a altor produce necesare pentru finisarea lucrarii, pot duce la o uzura prematura a suprafetei. Acest lucru face ca suprafata acoperita cu beton amprentat sa se degradeze mai repede si sa nu fie atat de atractiva din punct de vedere estetic. In plus, betonul gri poate iesi la suprafata.

Repararea fisurilor

Anumite erori de montare pot duce la aparitia fisurilor, iar aceasta este o problema destul de serioasa in aplicarea betonului amprentat. Intreg aspectul zonei pavate va fi practic distrus pentru totdeauna, pentru ca fisurile nu se pot repara atat de eficent incat sa nu fie deloc vizibie.

Pentru ca betonul este in sine o placa solida, separat de articulatii de contractii inguste, exista riscul ca atunci cand apar probleme de drenare sa fie nevoie de escavare. Inlocuirea unei zone acoperite cu beton amprentat va duce la aparitia unor diferente intre zonele orginale si zonele noi realizate.