De ce sa tineti cont cand turnati beton amprentat?

Fiecare proprietar de casa doreste ca modelul preferat sa fie stantat in beton pe cai de acces sau alei, pentru ca acestea sa arate sofisticat si sa reziste bine in timp. De aceea, este important sa tineti cont de cateva lucruri atunci cand alegeti sa folositi placarea cu beton amprentat.

  1. Imprimare de buna calitate.

Spre deosebire de pavajele de beton in blocuri si alte pietre, betonul proaspat este unul din putinele materiale perisabile utilizate in industria constructiilor. Asta pentru ca atunci cand este livrat ca beton turnat, exista un timp limita in care se poate turna in locul si forma dorinta. In caz contrar devine din ce in ce mai greu se modelat si lucrat.

Prea mult beton, prea putine persoane care ajuta la turnare, prea putine modele de imprimare si vremea calda sunt lucruri care pot determina grabirea placarii. Asta inseamna ca exista riscul ca suprafata de beton sa fie prea tare pentru a fi stantata in mod corect.

De obicei se folosesc 6 matrite rigide si o forma flexibila. Ar trebui sa existe suficiente forme rigide pentru a acoperi cea mai ingusta sectiune. Matrita flexibila se utlizeaza pentru zonele unde formele rigide nu se potrivesc. Cele mai multe forme de stantare au o treime sau o jumatate de metru patrat.

  1. Consistenta culorilor

Exista mai multi factori important in obtinerea consistentei culorii dorite la aplicarea unui model de beton stantat. In acest sens se foloseste un intaritor colorant care coloreaza uniform suprafata si un release agent, un praf anti-lipire pentru stabilizarea culorii de baza.

Daca nu se foloseste suficeint intaritor colorant suprafata va avea un aspect neuniform, mai ales pe zonele de lucru mari unde sunt necesare mai multe turnari de beton mix pregatit.

De ce sa tineti cont cand turnati beton amprentat

O cantitate de beton ar putea avea nuante usor diferite sau paote contine mai multa apa decat cea aplicata anterior. Acest lucru este important mai ales daca zona de aplicare este mare si e nevoie de mai multe cantitati de beton aplicate in mai multe transe.

O aplicare calitativa betonului amprentat necesita un minim de 2.5 kg de intaritor colorant la 1 metru patrat. In zonele cu trafic intens, cum a fi intrarile si in jurul scarilor, trebuie aplicat mai mult intaritor.

Pavajele cu beton amprentat sunt cu siguranta deosebite si toate caracteristicile de top ale acestui material ar trebui sa va convinga ca merita investitia. Cu toate acestea, este important sa angajati profesionisti care se pot ocupa de aplicarea betonului amprentat in cele mai bune conditii. Doar in acest mod puteti evita erorile de lucru si puteti fi sigur ca rezultatul final va fi cel dorit.