Pot sa montez singur beton amprentat pe o suprafata?

Indiferent de numarul de proiecte pe care le-ati incercat pana acum, trebuie sa aveti in vedere ca montarea betonului amprentat necesita un efort incredibil. Nu e un lucru obisnuit pe care sa-l puteti face singur, fara experienta necesara si fara ajutorul altor persoane.

Desigur, orice profesionist o sa va spuna ca acesta este un lucru care ar trebui lasa in seama unui specialist cu experienta. Asta pentru ca profesionistii stiu cat de dificil si de sensibil poate fi procesul de turnare a betonului amprentat. Apoi este un lucru pe care nu o sa-l poti repara usor daca nu-ti iese bine din prima.

De ce montarea betonului amprentat este o treaba de profesionisti?
Iata cateva motive principale pentru care betonul amprentat poate fi un proiect prea complicat pentru a fi incercat pe cont propriu.

  • Ai o singura sansa ca sa-l montezi in mod corect. Dupa aplicare si uscare, betonul nu mai poate suferi modificari – doar daca il spargi.
  • Betonul este neiertator. Daca gresesti, nu exista o solutie rapida prin care sa poti repara defectiunea.
  • Poate fi costisitor in ceea ce priveste cumpararea de materiale de stantare pentru un singur proiect.
  • Nu poti sa te intorci si sa termini mai tarziu ce ai inceput. Dupa ce incepe sa se usuce, trebuie finisezi – nu mai poti reveni asupra lucrarii de stantare.
  • Cele mai multe turoriale de 5 minute disponibile pe internet fac ca amprentarea betonului sa arate prea simplu. De obicei, nu sunt acoperite toate procedurile si detalii asa ca lucrurile pot sa mearga prost. In schimb, profesionistii stiu cum sa trateze aceste lucruri in momentul in care apar, datorita experientei.

Motive pentru care este mai bine sa lasi montarea betonului amprentat pe mana profesionistilor

  1. Pregatirea corespunzatoare a blocului ce va sta sub betonul amprentat. Asta inseamna 4 – 8 cm de material sau piata raspandita si compactata in mod corespunzator.
  2. Formarea. Necesita materiale de forma adecvate si o intelegere foarte buna a inaltimilor si a pantei. Daca panta nu este realizata in mod corect, riscati sa apara baltile de apa. Aceste pete joase sunt dificil de reparat.
  3. Betonul cantareste foarte mult. Daca nu veti fi suficient de norocos pentru a trage autocamionul cat mai aproape de zona de turnare, cel mai probabil va trebui sa transportati betonul cu roaba, ceea ce poate ingreuna foarte mult procesul.
  4. Amestecul de beton. Spre deosebire de cei care monteaza prima daca betonul amprentat, profesionistii sunt familiarizati cu componentele amestecului de beton si consistenta corecta. Betonul modern este un material tehnologic care poate contine mai mult decat apa, piatra, ciment si nimis. Raportul apa-ciment este cea mai mare problema in ceea ce priveste rezistenta si durabilitatea suprafetei. Un raport incorect poate duce la pierderea culorii in primul an. Conditiile de mediu trebuie avute in vedere nu doar in ziua turnarii, ci si pe termen lung.
Pot sa montez singur beton amprentat pe o suprafata
montarea betonului amprentat
turnarea betonului amprentat