Ghid de aplicare a betonului amprentat

Cum se aplica betonul amprentat

Betonul amprentat este una dintre cele mai accesibile alegeri in materie de materiale de constructie pentru proiecte de amenajari interioare si exterioare. Astfel, in ultimii ani, acest material de constructie a inceput sa se bucure de o popularitate din ce in ce mai ridicata, fiind unul dintre materialele cele mai cautate. Betonul amprentat vine cu o serie multipla de avantaje, printre care fiabilitatea, usurinta in manevrare, multitudinea de finisaje si culori disponibile ce il fac usor de asortat cu stilul amplasamentului, durabilitatea etc.

Bineinteles, ca sa puteti beneficia pe deplin de toate avantajele pe care vi le poate oferi acest material de constructie este necesar sa respectati intru tocmai planul de amenajare. In caz contrar se poate dovedi a fi o investitie ce va va oferi multe batai de cap.

Desi este un material de constructie extrem de versatil, se recomanda cca aplicarea acestuia sa nu fie realizata efectiv in orice tip de incapere. Vorbim de un material cu o porozitate ridicata, ceea ce inseamna ca nu favorizeaza distributia temperaturilor sau a umiditatii. Din acest fapt, betonul amprentat e recomandat pentru incaperile de lucru sau pentru lucrarile de exterior, nicicum pentru incaperile obisnuite precum camera de zi sau dormitorul, fie bucataria sau baia, locuri in care acesta poate influenta negativ confortul.

Aplicarea betonului amprentat nu se face oricand si oricum. Este recomandat sa amplasati betonul amprentat in conditii termice optime, adica nici la temperaturi foarte ridicate, insa nici la temperaturi joase. Dupa cum bine stim, procesul de aplicare cat si caracteristicile materialelor din care se creeaza betonul amprentat pot fi influentate de conditiile climatice. Cel mai bine e sa optati pentru un sezon si o perioada in care nu sunt fluctuatii mari de temperatura sau intemperii.

De asemenea, inainte de a aplica betonul amprentat, nu omiteti intretinerea zonei sau a suprafetei unde acesta va fi aplicat. Eliminati buruienile si impuritatile, curatati si igienizati zona. In cazul spalarii, arealul trebuie sa fie uscat perfect inainte de aplicarea betonului amprentat astfel incat sa asigure o pozitionare perfecta.

Totodata este bine ca suprafata in care acesta urmeaza sau este aplicat sa fie ferita de orice activitate sau expunere la factorii de mediu in primele 24-48 ore si fara finisare in prealabil. Acest lucru ii permite betonului amprentat sa sagneze in forma dorita si sa capete aderenta necesara astfel incat sa ofere o rezistenta si o durabilitate indelungata.

Call Now Button